SVI U NJOJ DRŽIMO PLEHOVE I KESE: Evo čemu služi OVA FIOKA ispod rerne

Objavljeno:22.12.2018 - 09:47
A A A Times Arial

Svi pogrešno koristimo ovu fioku, a evo koja je njena prava svrha.

U koju god kuhinju da uđete, ako ušetate u kuhinju i otvorite ladicu na dnu šporeta, tamo ćete zateći plehove i ostale pomoćne stvari u kuhinji koje ne koristimo prečesto.

87978-f-1-rerna-ladica-fioka

Međutim, iako se čini da joj je to jedina moguća namjena, zapravo joj je svrha koju su joj dodijelili proizvođači šporeta sasvim drugačija.

Naime, ova fioka zapravo služi tome da održava temperaturu pripremljenog jela. Kada pripremate veći porodični ručak, ili uopšte okupljate veći broj ljudi, pa čekate da se svi okupe kako bi gozba počela, upravo tu treba da stavite jelo kako bi bilo idealne temperature koliko god gosti kasnili.

fioka

A u svakom uputstvu koje dolazi uz rernu, a koje realno niko od nas ne čita, vezano za ovu fioku piše sljedeće: Topla fioka čuva temperaturu tople hrane na temperaturi idealnoj za posluživanje. U nju uvijek stavljajte vruću hranu. Hladan obrok ili obrok na sobnoj temperaturi ne može da se ugrije ili kuha u ovoj fioci.

ladica-el-sporet-735x400

Eto, sada znamo čemu zaista služi i moramo da priznamo da zvuči baš, baš korisno.

DOMAĆICAMA SE DIŽE KOSA NA GLAVI OD PRLJAVOG ŠPORETA: Samo kap OVOGA sve mrlje od MASNOĆA i PRLJAVŠTINE nestaju! BEZ RIBANJA!

 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!