Mjesec dana prije srčanog udara, vaše tijelo će vas upozoriti s ovih 8 signala OBRATITE PAŽNJU

Porodica i zdravlje
Mjesec dana prije srčanog udara, vaše tijelo će vas upozoriti s ovih 8 signala OBRATITE PAŽNJU
.

Bolje spriječiti nego liječiti. Ovo jednostavno pravilo odnosi se na bilo koju bolest i posebno je vrijedno ako simptomi nisu pravilno priznati.

Mi ćemo vam opisati ključne simptome koji bi mogli nastati mjesec dana (ili čak i ranije) prije srčanog udara. Ne morate postati cjelokupni hipohondrični. Obratite pozornost u slučaju da ste u opasnosti. Na kraju članka navodi se nekoliko često propuštenih pokazatelja.

Umor

 

1

Neuobičajeni zamor je jedan od glavnih simptoma koji ukazuje na predstojeći srčani udar. Žene imaju veću vjerovatnost da će prijaviti ovu vrstu simptoma nego muškarci.

Opis: Fizička ili mentalna aktivnost nije razlog umora i povećava se do kraja dana. Ovaj je simptom prilično jasan i neće proći neprimjetan: ponekad je iscrpljujuće obavljati jednostavne zadatke, poput pospremanja kreveta ili tuširanja.
7. Bol u trbuhu

 

2

Bolovi u trbuhu, prazni / puni mučnina u želucu, osjećaj nadutosti ili bol u trbuhu su neki od najčešćih simptoma. Jednako su vjerojatno da će se pojaviti kod žena i muškaraca.

Opis: Bolovi u trbuhu prije srčanog udara imaju epizodnu prirodu, olakšavaju i vraćaju se kratko vrijeme. Fizička napetost može pogoršati uzrujan bol u trbuhu.
6. Nesanica

 

3

Nesanica je također povezana s povećanim rizikom od srčanog udara ili moždanog udara, što je češći kod žena. Nesanica često uključuje visoku razinu anksioznosti i odsutnosti.

Opis: Simptomi uključuju poteškoće u poticanju spavanja, poteškoće u održavanju sna i rano jutarnje buđenja.
5. Pomanjkanje daha

 

4

Dyspnea, ili bez daha, snažan je osjećaj da ne mogu duboko udahnuti. Često se javlja kod muškaraca i žena do 6 mjeseci prije srčanog udara. To je obično znak upozorenja o zdravstvenom stanju.

Opis: Osjećate se kao da ne možete dobiti dovoljno zraka, vrtoglavice i nedostatka zraka.
4. Gubitak kose

 

5

Gubitak kose smatra se još jednim vidljivim pokazateljem rizika od bolesti srca. Najčešće to utječe na muškarce iznad 50 godina, ali neke žene također mogu biti u skupini rizika. Baldness je također povezan s povećanom razinom hormonskog kortizola.

Opis: Obratite pažnju na gubitak dlake s krune glave.
3. Nepravilne otkucaje srca

 

6

Prekršajni ritmovi ili aritmije često su praćeni napadi panike i anksioznosti, posebno među ženama. Izgleda neočekivano i razotkriva se drugačije: aritmija (nepravilna srčana frekvencija) ili tahikardija (povećana brzina otkucaja srca). Fizičke vježbe mogu dati dodatni poticaj povećanju brzine otkucaja srca, posebno u slučajevima bolesti ateroskleroze.

Opis: Nepravilno otkucaje srca traje 1-2 minute. Ako ne izblijedi, osjećate vrtoglavicu i ekstremni umor. Nazovite liječnika odmah.
2. Prekomjerno znojenje

 

7

Neobična ili pretjerana znojenja je rani znak upozorenja srčanog udara. Može se dogoditi u bilo koje doba dana ili noći. Ovaj simptom češće utječe na žene i obično je zbunjen s vrućim treperavanjima ili noćnim znojenjem tipičnim za menopauza.

Opis: Simptomi slični gripi, vlažna koža ili znojnost koja se javljaju bez obzira na temperaturu zraka ili tjelesno naprezanje. Čini se da je znojenje veće noću; plahte mogu biti vlažne do jutra.

1. Bol u prsima

 

8

Muškarci i žene imaju bol u prsima u različitim intenzitetima i oblicima. Kod muškaraca ovaj simptom se odnosi na najvažnije rane znakove predstojećeg srčanog udara koji se ne bi smjeli zanemariti. S druge strane, to utječe samo na 30% žena.

Opis: Bol u prsima može se proširiti na neugodne osjete u jednoj ili obje ruke (češće lijevu), donju čeljust, vrat, ramena ili trbuh. Može imati trajni ili privremeni karakter.
Faktori rizika
Svi znamo o najčešćim čimbenicima rizika, poput pretilosti, nedostatka tjelovježbe i pušenja. Međutim, postoje neki često propustili pokazatelji koji bi mogli poboljšati vašu svijest o zdravlju i pomoći vam da spriječite srčani udar.

ps

Ušna rupica (prisutnost ušne rupe koja leži dijagonalno od ušnih kanala).
Žute mrlje na unutarnjim kutovima kapaka.
Svjetlost u tjelesnim mišićima prouzročena hodanjem.
Kosa sluznice (među ljudima).
OBRATITE PAŽNJU: Ovo su prvi simptomi koji pokazuju da bolujete od DIJABETESA tipa 2

 

Ne propustite