Dodik: SDS, PDP i NDP su prevarili birače!

Aktuelno
Dodik: SDS, PDP i NDP su prevarili birače!
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da SDS, PDP i NDP nisu dobili podršku naroda za ovo što rade u procesu formiranja vlasti, jer svi Srbi u RS znaju šta je RS i koliko je važno da se ona očuva.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da SDS, PDP i NDP nisu dobili podršku naroda za ovo što rade u procesu formiranja vlasti, jer svi Srbi u RS znaju šta je RS i koliko je važno da se ona očuva.

Dodik je rekao da su građani Republike Srpske, posebno oni koji su glasali za SDS, PDP i NDP, i prije nego što je Centralna izborna komisija proglasila konačne rezultate izbora, shvatili da su prevareni i da su te tri stranke glasove dobili na prevaru. 

Da se kojim slučajem danas ponove izbori u Republici Srpskoj, Dodik je rekao da je ubijeđen da ni PDP ni NDP ne bi prešli census, a SDS bi ostao bez značajnog broja mandata.
 
"Kada smo mi ukazivali i govorili da SDS vodi opasnu politiku po Republiku Srpsku, da je na sceni jedna nova probosanska politika te stranke, onda su govorili da plašimo birače i pravimo konstrukcije u strahu od gubitka izbora. I šta se desilo? Mi smo pobjednici izbora, a svima je danas jasno da je SDS sa svojim satelitima probosanska partija", istakao je lider SNSD-a. 

Komentarišući jučerašnju izjavu potpredsjednika SDA Bakira Izetbegovića zbog čega SNSD i Milorad Dodik nisu prihvatljivi partneri u zajedničkim institucijama BiH, predsjednik SNSD-a je rekao da je očigledno da lideri SDS-a, PDP-a i NDP prihvataju da je "u Srebrenici bio genocid, da su Radovan Karadžić i Ratko Mladić ratni zločinci i da BiH nema alternativu."
 

"Ako su oni prihvatljivi partneri za Bakira Izetbegovića onda znači da su mu dali i prhvatljive odgovore na pitanja o navodnom genocidu u Srebrenici, ratnim zločinima i budućnosti BiH", istakao je Dodik. 

U predizbornoj kampanji u Republici Srpskoj, rekao je Dodik, sve stranke, osim onih koje okuplja koalicija Domovina, narodu su obećavale da će se boriti za Republiku Srpsku, za njenu institucionalnu stabilnost... 

"Građani su više vjerovali koaliciji okupljenoj oko SNSD-a i zato smo dobili više glasova. Ali šta se sada desilo? SDS, PDP I NDP su glasove dobili govoreći da će se boriti za Republiku Srpsku, ali potpisom na sporazumu sa SDA I DF potvrdili su da su se borili samo za vlast, jer su njihovi potpisi na tom sporazumu upereni protiv interesa Republike Srpske i njene institucionalne stabinosti", istakao je Dodik, koji je predsjednik Srpske, prenosi Srna. 

On je naveo da je nakon izbora lansirana teza kako je društvo, odnosno narod u Republici Srpskoj duboko podijeljen, što navodno potvrđuju rezultati izbora. 

"Teza je sumnjiva, jer u svakoj državi postoje dvije ključne politike ili strategije ili u konačnici političke partije oko kojih se opredjeljuju birači", rekao je Dodik. 

On je podsjetio da SAD imaju republikance i demokrate, Velika Britanija konzervativce i laburiste..., pa niko ne govori da su podijeljeno društvo. 

"Na proteklim izborima, 12. oktobra ljudi su se opredjeljivali za pristup u rukovođenju i očuvanju Republike Srpske, pa su i rezultati pokazali da su mišljenja podijeljena, a Republika Srpska demokratsko društvo", istakao je Dodik. 

Iako se mišljenja u Srpskoj razlikuju, rekao je on, ipak, nijedan birač srpske nacionalnosti da je znao da će neko trgovati Republikom Srpskom nikada ne bi glasao za stranke koje su 9. novembra potpisale onakav sporazum u Sarajevu sa SDA i DF-om, koji je apsolutno štetan za očuvanje Republike Srpske i njene interese.

Ne propustite