Potpuni haos na magistralnom putu M-17: Zabranjen je promet za ova vozila, OPREZ NA SVIM PUTNIM PRAVCIMA, evo gdje je najgore

Bosna i Hercegovina
Potpuni haos na magistralnom putu M-17: Zabranjen je promet za ova vozila, OPREZ NA SVIM PUTNIM PRAVCIMA, evo gdje je najgore
.

Na dvije dionice magistralnog puta M-17 (Ivan-Podorašac i u Donjoj Jablanici), kao i na magistralnom putu Jablanica-Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna je upotreba lanaca.

s8

Ranije je na dionici Ivan Sedlo-Podorašac bilo popriječeno teretno vozilo, dok je u Donjoj Jablanici policija iz prometa isključivala teretna vozila.

Ugaženog snijega na kolniku ima i na ostalim dionicama u višim predjelima. Izdvajamo putne pravce: Ključ-Bosanski Petrovac-Drvar, Tomislavgrad-Šujica, Livno-Bosansko Grahovo-Strmica, Livno-Kupres i Livno-Mrkonjić Grad.

s7

Zbog popriječenog teretnog vozila na magistralnom putu M-17 Ivan Sedlo- Podorašac zabranjen je promet za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Zbog niskih temperatura koje pogoduju formiranju poledice savjetujemo pojačan oprez na svim putnim pravcima.

s4

Posebnu pažnju skrećemo na dionice magistralnih putova M-17 Konjic-Drežnica, M-16 Kupres-Livno-Kamensko i M-16.3 Kazaginac-Prisika.

s2

Zbog nepovoljnih uvjeta za vožnju obustavljen je promet za vozila ukupne mase preko 3,5 t. na dionici R-419 Rakitno - Blidinje.

s5

Vozače na svim putnim pravcima pozivamo na maksimalno opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

ss

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

s6

Zbog loših uvjeta za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je promet za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prijelazu Hum-Šćepan Polje.

s3

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren granični prijelaz Bosanski Novi-Dvor.

ss

Putin ispunio neobičnu želju bolesnom dječaku, ostvario ranije dato obećanje

Ne propustite