STANJE NA PUTEVIMA: Loši uslovi za vožnju, obratite pažnju na poledicu i ugažen snijeg

Bosna i Hercegovina
STANJE NA PUTEVIMA: Loši uslovi za vožnju, obratite pažnju na poledicu i ugažen snijeg
.

Zbog nepovoljnih uslova za vožnju obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na dionici regionalnog puta R-419 Rakitno - Blidinje.

Zbog ugaženog snijega i poledice, za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna je upotreba lanaca na putnom pravcu Jablanica-Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Na mjestimično ugažen snijeg i poledicu skrećemo pažnju i na ostalim dionicama u višim predjelima. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Rogatica, Han Pijesak-Vlasenica, Trnovo-Foča, Foča-Gacko, Tomislavgrad-Šujica, Livno-Bosansko Grahovo-Strmica, Livno-Kupres i Livno-Mrkonjić Grad.

Na dionicama u jugozapadnim krajevima dodatne poteškoće stvara jak vjetar koji formira sniježne nanose. Na putevima u nižim predjelima kolovoz je pretežno mokar.

Vozače na svim putnim pravcima pozivamo na maksimalno opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. Pojačana je frekvencija vozila u oba smjera na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog loših uslova za vožnju u Crnoj Gori, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Hum-Šćepan Polje.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren granični prelaz Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Ne propustite