AKO IMATE OVAKAV MADEŽ NA KOŽI, ODMAH KOD LJEKARA: A ako iz njega curi OVO, onda je JOŠ OPASNIJE!

Porodica i zdravlje
AKO IMATE OVAKAV MADEŽ NA KOŽI, ODMAH KOD LJEKARA: A ako iz njega curi OVO, onda je JOŠ OPASNIJE!
.

Ljekari često ne uoče kancerogeni mladež samo zbog toga što tokom pregleda oni mladeže posmatraju golim okom, a to nije način da se bilo kakve promjene uoče.

Istraživanje je pokazalo da se u jednom od 10 slučajeva desi da se predvidi kancerogeni mladež, jer ga ljekar posmatra golim okom. Insistira se na tome da ljekari koriste lupu ili neki drugi instrument za uvećanje, a da u slučaju da nisu sigurni pošalju pacijenta kod specijaliste na pregled.

madez2

- Greške kod vizuelne dijagnoze su veoma česte i ne smiju se zasnivati samo na pregledom golim okom. Moraju da se koriste i neke druge tehnike i tehnologija kako bi se kancer dijagnostikovao, saopštili su sa Univerziteta Birmingem.

madez3

Melanom je odgovoran za 75 posto smr.nosti od raka kože tokom godine jer je veoma sposoban da se proširi na krvotok ili simpatički sistem. Preveliko izlaganje UV zracima Sunca ili previše solarijuma smatraju se glavnim uzrokom.

Dijagnoza se postavlja pregledom kože, kada ljekar posmatra mladeže i utvrđuje da li su oni nejednaki, tamni ili imaju dvije boje, kraste, ranice, krvare li ili su ispupčeni i viseći. Ukoliko se bolest u oči u početnoj fazi, lječi se 100 odsto i pacijenti žive najmanje 5 godina od dijagnoze. Dijagnoza u četvrtoj fazi, kada je bolest uznapredovala i zahvatila i pluća, mozak ili kosti, znači da su šanse za preživljavanje 10 odsto kod muškaraca i 25 posto kod žena da će imati bar još 5 godina života.

madez7

Samo vizuelni pregled mladeža nije dovoljan da bi se bolest dijagnostikovala. Kada lekar primeti nešto čudno on obavezno šalje pacijenta kod specijaliste. On koristi lupe i druga pomagala kako bi uveličao sliku i bolje pregledao mladež. Neki pacijenti se i sami odlučuju na pregled kod specijaliste jer sumnjaju da im se nešto čudno dešava, prenosi "Telegraf.rs".

Pogrešna dijagnoza možeda dovede do anksioznosti i nepotrebne operacije. Zato je veoma važno da se štitite od štetnih UV zraka, a svetlija koža je sklona melanomu više nego ostali tipovi kože. Ukoliko je neko u porodici imao iskustva sa ovom bolesti morate da odlazite ne preventivne redovne preglede.

madez

On se liječi operacijom i to uklanjanjem mladeža ili slojem kože. Pored toga koriste se imunoterapija, radijacija i hemoterapija. Prevencija je najbolje rješenje, s toga koristite kreme za sunčanje kako ne biste izgorečli i izbjegavajte sunčanje u solarijuma. Pola sata pre izlaganja suncu obavezno nanesite kremu za sunčanje, a djecu obavezno držite u hladu. Svakog mjeseca pregledajte vašu kožu i obratite pažnju na to da li imate neke nove mladeže. Odazovite se preventivnim pregledima kad god je to moguće.

PRIRODNO IZLIJEČITE ŠTITNJAČU: Potrebna su vam samo 2 sastojka, a lako ih je nabaviti

Ne propustite