DONOSIMO VAM PROGNOZU DO SRIJEDE: Snijeg se ne šali, KOLAPS u saobraćaju širom BiH, evo gdje je NAJGORE

Vijesti
DONOSIMO VAM PROGNOZU DO SRIJEDE: Snijeg se ne šali, KOLAPS u saobraćaju širom BiH, evo gdje je NAJGORE
.

Prijepodne u Bosni i Hercegovini je bilo oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne je zabilježen snijeg. 

Temperature zraka u 10 sati (°C): Ivan Sedlo -6; Bjelašnica, Sokolac -4; Bugojno, Livno, Sarajevo-Bjelave -3; Tuzla -2; Bihać, Gradačac, Sanski Most, Srebrenica -1; Brčko 1; Široki Brijeg 2; Mostar 4; Neum i Trebinje 6.

ivan

Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini. Krajem dana ili u večernjim satima padavine slabe i prestaju. Visina novog snježnog pokrivača između 5 i 10, lokalno do 20 cm. Vjetar u Bosni slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, a Hercegovini slaba do umjerena bura. Dnevne temperature od -3 do 2, na jugu od 5 do 11 °C. 

snijeg

U nedjelju će u Hercegovini i na jugozapadu Bosne biti sunčano. U ostatku naše zemlje jutro pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje do kraja dana. Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, a u Hercegovini slaba bura. Jutarnje temperature od -8 do -3, na planinama do -13, na jugu od 0 do 5, a dnevne od -3 do 3, na jugu od 4 do 9 °C.

U ponedjeljak će preovladavati oblačno vrijeme sa slabim snijegom u većem dijelu Bosne i slabom kišom u Hercegovini. Jutarnje temperature od -6 do -1, na jugu od 1 do 6, a dnevne od -3 do 3, na jugu od 3 do 8 °C.

snijeg-putevi

U utork će bti pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slab snijeg je moguć u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od -7 do -1, na jugu od 0 do 5, a dnevne od -2 do 2, na jugu od 4 do 9 °C.

U srijedu 19.12.2018., u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U ostatku zemlje sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. Jutarnje temperature od -7 do -1, na planinama do -12, na jugu od 0 do 5, a dnevne od -1 do 3, na jugu od 6 do 10 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorloškog zavoda BiH.

printscreennovi-ba

Zbog sniježnih padavina i snijega na kolovozu, ne preporučuje se putovanje bez veće potrebe. Također, policija će iz saobraćaja isključivati vozila koja nemaju odgovarajuću zimsku opremu, saopćeno je iz BHAMK-a. 

Na putnim pravcima Sarajevo-Rogatica i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Na ostalim dionicama koje prolaze preko planinskih prevoja, za teretna vozila obavezna je upotreba lanaca.

I na putevima u nižim predjelima kolovoz je zasniježen, izuzev dionica u južnim krajevima gdje se saobraća po mokrom kolovozu.

snijeggrtalica

IZVUCITE AUTO IZ NAJDUBLJEG SNIJEGA UZ OVAJ GENIJALAN TRIK: Ovo je sve što vam treba (VIDEO)

Ne propustite