SPRIJEČITE PUCANJE RUKU POMOĆU OVA TRI KUHINJSKA SASTOJKA! Sve što vam je potrebno da oporavite ispucalu kožu na rukama se nalazi u vašoj kuhinji!

Porodica i zdravlje
SPRIJEČITE PUCANJE RUKU POMOĆU OVA TRI KUHINJSKA SASTOJKA! Sve što vam je potrebno da oporavite ispucalu kožu na rukama se nalazi u vašoj kuhinji!
.

Sve što vam je potrebno za njegu suhe kože na rukama, već imate u svojoj kuhinji a evo o čemu se zapravo radi.

Hladno vrijeme i temperature ispod nule isušuju naše ruke i čine ih grubim i hrapavim na dodir, a često nam ne pomažu ni zaštitni sloj kreme, ni rukavice. Međutim, svatko od nas u svojoj kuhinji ima tri sastojka koji će pomoći da ruke i tijekom zime budu nježne.

2

Maslinovo ulje
Antioksidansi i zdrave masne kiseline u maslinovom ulju omekšavaju kožu i čine je hidratiziranom.
Za nježnu kožu ruku, pomiješajte jednaku količinu maslinovog ulja i šećera. Masirajte ruke ovom smjesom kružnim pokretima pet minuta. Nakon toga isperite i ponovite postupak još jednom tijekom dana.

3

Zobena kaša
Zobena kaša može poslužiti za prirodnu eksfolijaciju kože, a proteini sprječavaju njezino isušivanje.
Dvije žlice zobene kaše i jednu žlicu meda pomiješajte s malo vode sve dok ne dobijete gustu pastu. Kružnim pokretima utrljajte u kožu ruku i ostavite da se osuši deset minuta, poput maske za lice. Isperite i ponovite postupak još jednom kroz tjedan.

4

Kokosovo ulje
Kokosovo ulje ima mnoge prednosti u njezi kože zbog svoje kombinacije masnih kiselina. Osim što sprječava isušivanje kože, ono i pomaže u ublažavanju od eventualnih opeklina.
Najviše četiri žlice ekstradjevičanskog kokosovog ulja umasirajte na ruke kružnim pokretima. Ostavite preko noći tako što ćete na ruke staviti rukavice ili pamučne čarape. Isperite ujutro i osušite ruke. Postupak možete ponavljati svaku večer, a jednom tjedno trebali biste sebi obavezno priuštiti ovaj tretman.

5

HRONIČAN UMOR PREOVLADAVA VAŠIM TIJEOM, EVO I ZAŠTO! Razlozi i navike koje dovode vaš organizam do ovog stanja!

Ne propustite