UBICA NA MJESTU ZLOČINA OSTAVIO BOMBU: Isplivali detalji stravičnog ubistva koje je potreslo cijelu BiH

Aktuelno
UBICA NA MJESTU ZLOČINA OSTAVIO BOMBU: Isplivali detalji stravičnog ubistva koje je potreslo cijelu BiH
.

Kantonalno tužilaštvo izdalo je saopćenje nakon stravičnog slučaja koji je jučer zaprepastio Bosnu Hercegovinu.

Admir Sović iz bihaćkog mjesta Mali Lug ubio svoje troje maloljetne djece, a potom presudio i sebi. 

"Dana 13.12.2018. godine, oko 17 sati, dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva USK Bihać zaprimila je prijavu da su u bihaćkom naselju Mali Lug pronađena beživotna tijela muškarca i troje malodobne djece, nakon čega je odmah izašla na lice mjesta zajedno s ovlaštenim službenim licima Ministarstva unutrašnjih poslova USK. Pod rukovodstvom dežurne tužiteljice, ovlaštena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova USK su u 20 sati počela vršenje uviđajnih radnji.

Dežurna tužiteljica je na licu mjesta, prilikom vršenja uviđaja, uočila eksplozivnu napravu – bombu, radi čega je odmah pozvan vještak balističke struke koji je bombu deaktivirao. Pronađena tijela pregledao je vještak sudske medicine koji je konstatirao smrt. Utvrđeno je da se radi o tijelu lica inicijala S.A. i njegovo troje malodobne djece. Uviđaj je okončan oko 23 sata.

Dana 14.12.2018. godine, u Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“ Bihać, biti će obavljen vanjski pregled sva četiri pronađena tijela. Kantonalno tužilaštvo USK Bihać će u narednom periodu poduzeti i druge radnje u cilju rasvijetljavanja ovog događaja", saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva USK.

 

Ne propustite