ZAŠTO VAM NOGE SMRDE: A ovo je efikasno rješenje problema!

Zanimljivosti
ZAŠTO VAM NOGE SMRDE: A ovo je efikasno rješenje problema!
.

Mnogi muku muče sa neugodnim mirisom stopala. Dugo radite i često se ubuveni, šta učiniti po tom pitanju ....

Razlog zbog kojeg noge smrde je znoj i bakterije koje se zbog njega razvijaju i proizvode smrdljive masne kiseline.

Poznato je da gljivice koje uzrokuju atletsko stopalo nastaju u toplim i vlažnim područjima kao što su mjesta između prstiju, a to može dovesti do još izraženijeg neugodnog mirisa.

noge 

Provjerite područje između nožnih prstiju

Ako je koža između prstiju crvena i vlažna vjerojatno imate gljivičnu infekciju odnosno atletsko stopalo. Potražite u apoteci sprej protiv gljivica jer je on učinkovitiji od praha. Koristite ga još 20-ak dana nakon što simptomi nestanu. Ukoliko problem nije nestao, potražite pomoć liječnika.

noge

Čarape

Ne smiju biti pretijesn i preuske, a jako je važno da ih mijenjate ih svaki dan. Idealan sastav materijala za čarape je 60-70 posto vuna u kombinaciji sa 40-30 posto umjetnih vlakana. Treba izbjegavati čarape koje su 100 posto pamučne jer one upijaju vlagu, pa će stopala biti neprestano biti vlažna.

noge


Obuća

Izbjegavajte nositi tenisice tokom dužeg perioda jer su zbog sintetike idealne za smrad nogu. Kupite uloške koje ćete staviti u obuću i koje ćete oprati svaki dan. Stručnjaci kažu kako bi bilo idealno, ukoliko ste u mogućnosti, ne nositi istu obuću dva dana za redom jer će se jedino tako vaše cipele ili čizme pravilno osušiti.

zenski-magazin-da-li-je-obuca-koju-kupujete-udobna-1 

Jedno od mogućih rješenj je sprej za noge

Možete ga kupiti u ljekarnama. Neki sadrže antibakterijska svojstva što će spriječiti razvoj bakterija koje uzrokuju smrad.

noge

Ovo je najbolje prirodno rješenje za uspješno liječenje gljivica na vašim nogama, a čine ga sastojci koje sigurno imate u vašoj kuhinji.
foot-soak-recipes-600x399

Recept:

SASTOJCI:

– Topla voda
– Jabukovo sirće
– Soda bikarbona

soda4

Uputstvo:

Jabukovo sirće stavite u lavor. Noge potopite na 20 minuta. Osušite ih prije nego noge stavite lavor s toplom vodom. Noge opet potpite u vodi za još 20 minuta. Dodajte jednu šoljicu sode bikarbone i natopite 15-20 minuta. Tretman uradite nekoliko puta dnevno.

sirce

ČISTI DEBELO CRIJEVO, VRAĆA VID, UKLANJA MAST IZ JETRE: Ova biljka je prava riznica zdravlja!

Ne propustite