Prevrnuo se kamion na Romaniji, vozač lakše povrijeđen

Aktuelno
Prevrnuo se kamion na Romaniji, vozač lakše povrijeđen
.

Vozač kamiona koji se prevrnuo na putu na Romaniji je lakše povrijeđen i prevezen je u bolnicu u Istočnom Sarajevu.

Svi magistralni i regionalni putevi na području Semberije i Majevice su prohodni i redovno ih čiste, a saobraćaj se odvija usporenijim intenzitetom, rečeno je Srni u preduzeću "Bijeljina-put", zaduženom za više od 300 kilometara putne mreže u ovom dijelu Republika Srpske.

Na području grada Bijeljina ulice redovno čiste, a mašine za čišćenje i razgrtanje snijega biće na terenu tokom noći.

Iz Komunalne policije u Bijeljini podsjećaju građane na obavezu čišćenja snijega ispred svojih objekata, kuća i lokala čiji su vlasnici, izvijestila je Srna.

Snježni pokrivač je u podmajevičkom kraju ispod 10 centimetara, a temperatura vazduha je minus jedan stepen Celzijusov.

Iz firme "Mont gradnja", koja je zadužena za zimsko održavanje lokalnih puteva na teritoriji Ugljevika, rekli su da imaju obezbijeđenu dovoljnu količinu soli i rizle.

"Ekipe koje čiste snijeg su u stanju pripravnosti, pratimo stanje na terenu i spremno dočekujemo snijeg, kao i pozive za čišćenje terena u svim mjesnim zajednicama", rekao je Srni direktor ovog preduzeća Milenko Lukić.

Podsjetimo, zbog intenzivnih sniježnih padavina i zaleđenog kolovoza trenutno je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-17 Konjic-tunel Ivan.

Zbog popriječenog teretnog vozila na regionalnom putu R-445 Nemila-Zenica. saobraćaj je obustavljen za teretna vozila, a putnička saobraćaju otežano.

Zbog čišćenja, trenutno je obustavljen saobraćaj za teretna vozila preko 7,5 tona na magistralnom putu Gornji Vakuf/Uskoplje-prevoj Makljen. Ostala vozila saobraćaju dosta usporeno, a mogući su i zastoji, saopćeno je  iz BIHAMK-a.

Ne propustite