PREVARILI SU NAS! 7 poznatih jela za koje ne žele da znate da su promijenjena

E buraz
PREVARILI SU NAS! 7 poznatih jela za koje ne žele da znate da su promijenjena
.

Dolje navedena hrana prolazila je kroz neke od najvećih promjena i niste imali pojma da se to dogodilo. Većina firmi iza hrane koju volite učinila je sve to u tajnosti, bez objavljivanja obavijesti za svoje kupce. Tekst u nastavku će (vrsta) objasniti razlog zašto su to učinili.

Hljeb u podzemnoj željeznici

1

Ovo može biti iznenađujući dodatak popisu jer je podzemna željeznica dobro poznata kao zdrava opcija kada je u pitanju brza hrana. Dok se mnogi mogu odlučiti za svoje ukusne sendviče, možda im se ne sviđa činjenica da hljeb sadrži određeni sastojak.

Taj se sastojak naziva azodikarbonamid, koji se takođe koristi za izradu ljepljivih gumenih podnih obloga. Ovi tepisi su oni koji se koriste u yogu i vježbu. Čak i cipele su napravljene uz pomoć ovog elementa. U podzemnoj željeznici, hljebu je dodan azodikarbonamid kao način izbjeljivanja.

 

Taco Bell

2

Kada je riječ o promjeni sastojaka hrane bez upozorenja, niko nije bolji od američkih fast food firmi. Još jedan primjer ovdje je Taco Bell. Iako to može dati mnogim ljudima probavne probleme, Taco Bell je vrlo popularan zbog svojih taco, nachos i njihovih namaza.

 

Od 2015. godine, Taco Bell takođe je počeo pokušavati ukloniti umjetne i potencijalno štetne sastojke. 

Kafa

3

Kafa je više ili manje glavna stavka u zapadnom svijetu, pogotovo za prosječnog Amerikanca. Mnogi ljudi započinju svoj dan sa Starbucks-om. Najpopularnija opcija za kućnu kafu je Nescafe. Međutim, čak je i Nescafe promijenio formulu njihove izvorne mješavine.

 

Limenke s crvenim vrhom tvrde da imaju ‘puniji’ okus od originalnih crnih vrhova. Kupci ipak ne kupuju ovu tvrdnju.

Čokolada Nestle

4

 

Čak ni čokolada nije ostala sama u istoriji ovih nemilosrdnih prelaza. Nestle Toll House Čokoladni čipovi bili su go-to stavka za one koji su voljeli peći čokoladne kolačiće. Međutim, firma je u posljednje vrijeme donijela neke prilagodbe u formuli. Umjesto umjetne vanilije, Nestle se prebacio na stvarnu vaniliju pri izradi tih slasnih zalogaja.

 

Twinkies

5

Firma Hostess bila je ona koja je prvi put izašla s tim ukusnim, kremom ispunjenim poslasticama.

Međutim, Hostesa je uskoro otkrila da njihova poslovanja ne stvaraju profit za koji su se nadali.

 

Međutim, firma Wall Street za skladištenje uskoro je zgrabila ono što je ostalo od hostesa. Ponovno su pokrenuli Twinkie, oglašavajući ga kao “najslađi povratak ikad”. Kampanja je možda bila dobra, ali novi oblik Twinkie nije isporučio ono što su korisnici očekivali.

Fanta

6

Fantina firma nedavno je izašla s novom formulom. Međutim, mnogi kupci jednostavno nisu obožavatelji novog pića. Unatoč mnogim pritužbama, ipak, firma ostaje nesvjesna protivljenja.

 

Nove promjene u Fanti nisu zbog nekih zdravstvenih problema, ali samo zbog slučaja izbjegavanja poreza na šećer. Fanta je izvorno koristila puno šećera. Da bi se smanjili porezni troškovi, proizvođači Fante su se prebacili na korištenje više umjetnih zaslađivača.

McDonald’s Menu

McDonald’s je vrlo popularan izbor za većinu Amerike, kao i tržišni lider u brzoj prehrambenoj industriji. Većina njihovih mogućnosti za sladoled imaju sladoled vanilije kao bazu.

7

Ovaj sladoled od vanilije, međutim, nije isti kao i prije. Zapravo, McDonald’s je počeo povlačiti svoje umjetne sastojke i zamijenio ih prirodnim. Taj je pomak započeo krajem 2016. Sladoled je imao neke promjene u svojim glavnim sastojcima, ali nije bilo primjetne promjene u okusu. 

Ne propustite