NE DAJTE DA VAS PREVARE: Ovi znakovi će vam pomoći da prepoznate razliku između lažnog i orginalnog

Zanimljivosti
NE DAJTE DA VAS PREVARE: Ovi znakovi će vam pomoći da prepoznate razliku između lažnog i orginalnog
.

Dok su velike marke u borbi s ilegalnim primjercima, kupci i dalje ne mogu odoljeti iskušenju da kupuju lažne proizvode - naravno, za manje novca od orginalnog. Međutim, najgora stvar je kada lopovi prodaju jeftinu stavku za visoku cijenu, uvjere kupce da je orginalno.

Ovo je opis od 11 većina lažnih marki zajedno s nekim preporukama o tome kako izbjeći zavaravanje.

11. MAC kozmetika

 

2

Pažljivo proučite slučaj: MAC proizvodi se prodaju u slučajevima s sitnim sjajnim česticama na površini koje ih čine slabijim. Lažni proizvodi često se proizvode u dimmer slučajevima s drugačijim sjajem.
Provjerite naziv proizvoda. Lažni proizvodi često se prodaju s drugim imenima za razliku od originalnih MAC proizvoda. Da biste bili sigurni da je proizvod originalan, idite na web-mjesto tvrtke i potražite ime tamo. Ako nije tamo, riječ je o lažnom ili proizvodu koji više nije prodan.
Pregledajte logotip i slova na pakiranju. MAC ima svoj zaštitni znak s jedinstvenim fontom koji se koristi na svim paketima. Lažne kozmetike imaju isti logotip, ali slova će izgledati drugačije: mogu biti istegnuti ili iskrivljeni na neki način. Osim toga, slova mogu biti na drugom mjestu. Na primjer, logotip MAC uvijek se nalazi u sredini, dok se logotip na lažnom proizvodu može približiti vrhu ili dnu pakiranja.
10. UGG čizme

 

3

Provjerite zemlju proizvodnje. UGG je registrirani zaštitni znak koji pripada američkoj tvrtki Deckers Outdoor Corp. Njezini proizvodi nemaju nikakve veze s Australijom / Novim Zelandom. Izvorni UGG proizvodi se samo u ovim 3 zemlje: Kina, Vijetnam i SAD. Prodavačeva tvrdnja da su cipele proizvedene u Australiji jamstvo je lažnog.

Naljepnica na kutiji s QR kodom i oznakom s QR kodom najučinkovitije su načine zaštite od krivotvorina. Sve što trebate učiniti je skeniranje QR koda pomoću posebne aplikacije na telefonu kako biste bili sigurni da gledate originalni proizvod. Ako su cipele izvorne, bit ćete automatski preusmjereni na službenu stranicu, koja će reći da ste kupili pravi UGG proizvod.

9. Torbe Michael Kors

 

4

Visi metalni logotip koji definira mnoge stilove vrećica Michael Kors mora odgovarati boji ostalih metalnih dijelova. Barem, to vrijedi i za izvorne torbe. Osim toga, možete reći je li proizvod autentičan težinom bravica, lanaca, patentnih zatvarača i tako dalje. Izvorne vrećice imaju vrlo visoke kvalitete metala, koji su prilično teški.
Torbe se proizvode u Kini, Vijetnamu, Indoneziji i Turskoj. Crooks vam mogu reći da je torba izrađena u Italiji, Francuskoj ili SAD-u. Nemojte im vjerovati.
Od 2015. tvrtka je stavila oznaku s deseteroznamenkastim brojem. Mogu vam reći broj modela i broj pošiljke. Ovaj kôd možete provjeriti na službenoj web stranici. U unutrašnjem džepu ima i kožnu oznaku koja odgovara boji vrećice.
8. PANDORA proizvodi

 

5

Standardni proizvođač znak PANDORA proizvoda su 3 slova ALE, koji stoje za Algot Enevoldsen, osnivačkog oca PANDORA. Svi PANDORA nakit ima ALE urezan na nju (osim za najmanju stavku).

Ako kupujete narukvicu, pogledajte PANDORA natpis. Mora izgledati ravno, oprezno i ​​uredno. Font mora biti jasan. Značajka od 2008. godine je kruna nad slovom "O".

Od 2011. godine PANDORA je dodala velika slova u pogledu kvalitete plemenitih metala sa sljedećim znakovima čistoće: "S" za srebro (S925) i "G" za zlato (14 karatnog zlata - G585, 18 karatnog zlata - G750) Indikatori bi trebali biti na svakom šarmu, narukvici, prstenu, ogrlici i privjesci, ako su odsutni ili daleko od ALE pečata, kupili ste lažni.

7. Zippo upaljači

 

6

Otvorite zatvarač: pravi Zippo upaljač čini značajan klik. Zippo klikni zvuk je poseban. Također je patentiran, tako da se lako može koristiti kako bi se utvrdilo je li proizvod originalan ili lažan.
Pregledajte dno upaljača: izvorni Zippo upaljači imaju pečat na dnu, što dokazuje da je pravi. Također pomaže u određivanju datuma kada je upaljač napravljen. Lažni upaljači uopće nemaju pečat ili izgledaju vrlo različito.
Pregledajte osigurač: izvorni Zippo osigurači izrađeni su od polimera i uvijek imaju metalnu nit. Lažni upaljači imaju jeftinije niske kvalitete osigurača.
6. Timberland čizme

7

Proizvođač uvijek pričvršćuje nubukovu kožnu oznaku na desnu stranu Timberlands. Na izvornoj kožnoj oznaci nalazi se logotip i natpis "Zajamčeno vodonepropusno". Lažni modeli često imaju papirne oznake. Također je vrlo važno proučiti sam logotip, koji se proizvodi spaljivanjem vanjskog dijela prtljažnika.
Timberland je američka tvrtka, ali sve svoje službene tvornice nalaze se u Kini i Dominikanskoj Republici. Crooks često pišu natpise "Made in USA" na svojim proizvodima. Budite oprezni: Timberland čizme, koje se trebaju uvesti, trenutno nisu proizvedene u SAD-u.
Još jedna značajka izvornih Timberland čizama je jedinstveni serijski broj na svakom para. Možete upotrijebiti broj da biste pronašli par na internetu i provjerite postoji li u stvarnosti.
5. Beats slušalice

 

8

Izvorne kutije ispisuju serijski broj na naljepnici koja se nalazi na dnu svakog okvira. Krivotvorine nemaju naljepnice, a broj se obično ispisuje samo na kutiji.

Opis na izvornim kutijama je na 5 jezika: engleski, njemački, francuski, španjolski i talijanski. Ako postoji više ili manje, to je definitivno lažna.

Na slušalicama treba postojati naziv marke: Beats. Mora biti na slušalicama i žici, i mora biti urezan i lako čitljiv. Lažni proizvodi često imaju jeftini natpis ili ih nemaju.

4. Tenisice Adidasa

 

9

Pažljivo pregledajte kutiju. Svi natpisi trebaju biti jednaki i pravilno napisani. Serijski broj na kutiji mora odgovarati broju na unutarnjem dijelu jezika. Serijski brojevi na desnoj i lijevoj strani cipela moraju biti različiti. Ako se podudaraju, proizvod je lažan.
Logotip na originalnim tenisicama mora biti utisnut. Na lažnim, bilo je zalijepljeno ili jednostavno nacrtano. I pregledajte rupe za čipke: na mnogim klasičnim modelima, uopće nema rupe, a sve ih lažiraju. U tom slučaju, provjerite proizvod na službenoj web stranici.
Jasan znak lažnog proizvoda je mali trokut kože na stražnjem dijelu cipele. Na originalnim modelima ne bi trebalo biti trokuta.
3. Louis Vuitton torbe

 

11

Pažljivo pregledajte torbu: gospodari robne marke nikada ne šivaju vrećicu tako da slova LV nisu vidljiva. Ostale pojedinosti mogu, ali slova nikada ne nestanu.
Pogledajte unutar torbe: boje unutar džepa, prstenje za ključeve i ostali detalji interijera moraju biti savršeno usklađeni s bojom samog vrećice.
Sve Louis Vuitton vreće imaju pečat na kožnoj oznaci. Ima zemlju proizvođača (ima samo 5 opcija: Francuska, Italija, Španjolska, SAD i Njemačka). Svaka vreća ima poseban kod od 2 slova i 4 brojeva. Slova su još jedan pokazatelj države proizvodnje, koja se često ne podudara s vanjskom stranom.
2. iPhone, iPod i iPad

 

12

Najsigurniji način izbjegavanja kupnje lažnog proizvoda je provjeriti serijski broj na Appleovu web mjestu. Da biste ga provjerili, trebate pronaći serijski broj u postavkama. Morate provjeriti odgovara li broj na utoru za SIM karticu i okvir. Zatim unesite kôd u polje na ovoj web stranici. Ako je proizvod pravi, web stranica će vam dati informacije o modelu, koliko je jamstvo ostalo i druge važne informacije.
Druga metoda za provjeru je li Appleov proizvod originalan je iTunes sinkronizacija. Program automatski vidi povezani uređaj, prikazuje sve informacije o njemu i brzo otkriva lažni proizvod. Dakle, kada se upoznate s prodavateljem, uzmite samo laptop s instaliranim iTunesom i pristup internetu.
1. Nike tenisice

 

13

Provjerite tenisice. Ako ste već imali Nike tenisice, usporedite svoj novi par s starim. Stil i položaj elemenata trebali bi biti prilično isti. Ako primijetite da neki ključni elementi nedostaju ili da nema imena serije, nažalost, kupili ste lažni par.
Nike tenisice nisu sjajne kao lažne. To je zato što su Nike proizvodi izrađeni od pravih materijala. Dakle, ako uočite neke vrlo svijetle boje, to je lažna.
Pregledajte broj SKU. Broj na samim tenisicama mora odgovarati broju na kutiji. Lažne tenisice gotovo nikada nemaju odgovarajuće brojeve.
Jeste li ikad kupili lažni proizvod? Kako ste to kasnije saznali? Recite nam vaše priče u odjeljku komentara u nastavku!

MUŠKARCI SE PREZNOJILI: Došla na plažu sa ogromnim grudima i izbacila ih pred svima (FOTO)

Ne propustite