KONZUMIRANJE RIBE JE ODLIČNO ZA VAŠE ZDRAVLJE! Ali samo riba spremljena na ovaj način je zdrava za vaš organizam!

Zdrav život
KONZUMIRANJE RIBE JE ODLIČNO ZA VAŠE ZDRAVLJE! Ali samo riba spremljena na ovaj način je zdrava za vaš organizam!
.

Jedna od najzdravijih namirnica za naš organizam jeste riba, nova istraživanja dokazala su da sprečava nastanak mnogih bolesti.

Već je poznata činjenica da je riba pogodna za naše zdravlje, a najnovija istraživanja kažu kako čak smanjuje rizik od mnogih bolesti. Velike količine lososa i bakalara smanjuju rizik od Alzheimerove bolesti kod žena za 38 posto, a kod muškaraca smanjuju rizik od bolesti jetre za 37 posto.

1
Prethodna su istraživanja pokazala kako su omega-3 masne kiseline u ribi one koje reduciraju pojavu raka ili bolesti srca. No, one djeluju korisno samo kada je riba pečena, poširana ili napravljena na grillu, dok ona pržena ima zapravo obrnuti efekt i nema zdrava svojstva. Znanstvenici smatraju da je razlog tome razvoj transmasnih kiselina koje potiču povećanje razine kalorija u hrani.

2
Istraživači sa Sveučilišta u Zhejiangu analizirali su 240 729 muškaraca i 180 580 žena u vremenskom razdoblju od 16 godina. Sudionici su na pitanja o svojoj prehrani odgovarali putem raznih upitnika. 

3
Rezultati su pokazali kako su muškarci s najvećom kozumacijom ribe u prehrani smanjili svoj rizik od srčanih bolesti za 10 posto, a od bolesti pluća za čak 20 posto. No, kada je bilo riječ o prženoj ribi, rezultati nisu bili baš pozitivni. Naime, žene koje su konzumirale ribu pripremanu na takav način, povećale su mogućnost ranijeg razvoja bolesti. 

4
Autori istraživanja savjetuju često konzumiranje ribe i ribljih proizvoda, ali izbjegavati prženje kao način pripreme.

5

NE MOŽETE ZASPATI? Nedostatak ovog važnog minerala u organizmu je glavni krivac za to!

 

Ne propustite