OVAJ NAJOPASNIJI BIJELI OTROV JEDEMO SVAKI DAN: Nije ni sol, ni šećer

Zdrav život
OVAJ NAJOPASNIJI BIJELI OTROV JEDEMO SVAKI DAN: Nije ni sol, ni šećer
.

Potrebna je pažnja prilikom kupovine namirnica. Kako biste bili zdravi, uzimajte prirodno uzgojeno voće i povrće i ono koje odgovara tom godišnjem dobu. Nije normalno da neko voće ili povrće bude zastupljeno tokom čitave godine. Osim toga, kupujte kvalitetno meso koje potiče od životinja uzgajanih na normalan način, a ne od onih u koje su ubrizgavani hormoni i hemikalije.

no

Izbjegavajte parizere, hrenovke i slične proizvode jer su napravljeni od najgoreg mesa, a sadrže i opasne sastojke.

Ono što vjerujemo, večina još praktikuje korištenje mikrovalnih, koje su inače zabranjene u mnogim državama jer svojim zračenjem štete hrani i proizvode kancerogene materije.

Osim toga, ono što vjerovatno većina vas koristi jesu kupovne supe koje se prave jednostavno, ali su pune štetnih sastojaka koji mogu ozbiljno naštetiti vašem zdravlju.

Osim kupovnih supa, parizeri, hrenovke, čipsevi itd imaju veoma otrovne materije, od kojih je jedna kalijev glutamat koja šteti mozgu, srcu, pa i općem zdravlju. Kalijev glutamat ili E621; konzervans bijele boje se koristi u velikim količinama u gotovo svakoj vrsti hrane.

Da bi živjeli dugo i zdravo izbjegavajte ove namirnice koje štete vašem zdravlju:

Pašteta

h3

Za pravljanje pašteta koristi se najeftinije i meso najlošije moguće kvalitete. Ali kada bi to bilo samo meso tada to i ne bi bio toliki problem. Jer u paštete se trpaju kožice, kosti, papci i hrskavice. Više od polovice paštete čini voda. A uz to tu su masnoće, kožice, škrob i razni začini te dakako emulgatori i ostale hemikalije dok mesa u pojedinim vrstama ima jedva 30 posto. U sve paštete trpa se hrpa soli, a one u crijevu još su štetnije od pašteta u konzervama. Međutim, ne morate se stoga zauvijek odreći omiljenog namaza. Pripremite ga u vlastitom domu i tada ćete znati što unosite u sebe.

Margarin

h5

Još jedan omiljeni namaz margarin radi se od biljnih ulja, koja se iz suncokreta izvlače pomoću hemikalija, visoka temperatura u procesu prerade ulja uništava sve vitamine i antioksidanse koje sadrže te dovodi do stvaranja slobodnih radikala koji mogu izazvati velika oštećenja na ćelijama te povećati rizik od raka. Ulja su to koja su već u startu nezdrava. A dodavanje novih hemikalija dovodi margarin u čvrsto i prepoznatljivo stanje, koje je vrlo štetno. I zato umjesto margarina, na hljeb radije mažite maslac.

Sir u listićima

h6

Ovaj sir ne priprema se od čistog sira, to vam je valjda jasno. On se sprema od onoga što ostane u procesu proizvodnje sireva. U njemu se nalazi svega 50 posto sira dok ostale sastojke čine voda, masnoće, emulgatori i umjetne boje da bi proizvod imao što bolji oku. U ovom siru ima dvostruko više soli nego u običnom. A masnoća? Njih pak ima više nego u bilo kojem drugom mliječnom proizvodu.

Kokice

h1

Na listi posebno štetnih namirnica svrstavaju se i kokice. Ali ne one dobro znane ispečene na šporetu, već kokice iz mikrovalne pećnice. Jer u njima se nalazi hemikalija za koju je dokazano da povećava rizik od raka, utiče na plodnost te ometa rad bubrega. Mnoge kokice za mikrovalnu nakrcane su umjetnim okusima i transmasnim kiselinama te kemikalijama od kojih nastaju glavobolje i mučnine. Preporuka nutricionista je da ljubitelji kokica prave ovu grickalicu na tradicionalan način.

Hrenovke

h

Nokti, koža, papci, crijeva, žile, hrskavica i meso najlošije kvalitete melju se do neprepoznatljivosti. Dodaje im se potom soja, škrob, začini, voda, gomila soli, konzervansi, ali i boja koja se nalazi u ruževima za usne te ekstrakt paprike. Kada se sve to izmiješa, dobivaju se dobro nam znane hrenovke koje zbog svih ovih sastojaka i njihovog uticaja na organizam valja u potpunosti izbaciti iz uporabe. Ali, kao alternativa nude se domaće kobasice

TRZANJE OKA MOŽE BITI OPASNO: Evo zbog čega nastaje

Ne propustite