REGION ĆE SE SMRZAVATI OD SUTRA, A UPALJEN METEOALRM ZBOG VJETRA: Evo gdje će biti najsnažniji

Region
REGION ĆE SE SMRZAVATI OD SUTRA, A UPALJEN METEOALRM ZBOG VJETRA: Evo gdje će biti najsnažniji
.

Već od četvrtka temperaturni minusi u regionu. Jutarnja temperatura zraka od -5 do -2 °C, a najviša dnevna od 1 do 3 °C u kontinentalnoj Hrvatskoj, dok se na jugu očekuju jaki udari vjetra

U Slavoniji, Baranji i Srijemu djelomice će biti sunčano, poslijepodne uz više oblaka, prema kraju dana u zapadnim krajevima samo ponegdje uz pokoju pahulju snijega. Puhat će povremeno umjeren istočni i jugoistočni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od -5 do -2 °C, a najviša dnevna od 1 do 3 °C., javlja HRT prognozu za četvrtak.

vrijemesnijeg

Osim hladnoće i snježnog pokrivača, jadransku Hrvatsku sutra očekuje snažan vjetar. Zbog toga je za taj dio Hrvatske za sutra upaljen žuti i narančasti Meteoalarm.

Slično vrijeme bit će i u središnjoj Hrvatskoj, uz umjereno i znatno oblačno vrijeme, prema kraju dana ponegdje sa snijegom.  U gorju se očekuje većinom oblačno vrijeme i povremen snijeg, no u drugom dijelu dana nastat će snježni pokrivač.

zima

Na sjevernom Jadranu promjenljivo, povremeno s kišom, a uz obalu može biti i snijega nošenog burom. Puhat će većinom umjerena, ponegdje i jaka bura s olujnim udarima. Jutarnja temperatura oko -7 °C, uz obalu od 3 do 6 °C, a najviša dnevna oko 0 °C, na moru između 6 i 8 °C.

vjetar-800x445

U Dalmaciji promjenljivo oblačno s kišom, a u unutrašnjosti vjerojatno i susnježicom i snijegom. Uz obalu će puhati umjeren, mjestimice i jak istočnjak i bura, a prema moru i jugo.

Jutarnja temperatura zraka od -6 do -4 °C, uz obalu između 2 i 5 °C, a najviša dnevna od 4 do 9 °C.  I na jugu Hrvatske promjenljivo, mjestimice s kišom, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom. Prema otvorenom moru puhat će umjereno i jako jugo.  Na kopnu do nedjelje većinom oblačno uz snijeg.

oblacno-vrijeme-14012018

Od nedjelje smirivanje i djelomično razvedravanje, ali uz vrlo hladna jutra.  Do nedjelje na sjevernom Jadranu hladnije, uz umjeren i jak istočnjak i buru, a ponegdje je moguć i snijeg nošen burom. No većinom će padati kiša, kao i u Dalmaciji, gdje će uz jugo biti toplije. Mjestimice su mogući i obilniji pljuskovi, praćeni grmljavinom. Na sjevernom Jadranu bura će ponovo pojačati u utorak. S tom burom će biti puno manje problema nego s ovom do nedjelje, kada će more biti i valovito, povremeno i jače valovito, javlja portal "24.sata.hr". 

buraa1

STIŽE NOVO ZAHLAĐENJE: PRAVA ZIMA DOLAZI, OČEKUJE NAS VELIKI PREOKRET: Temperature do -12

Ne propustite