KOMŠIĆ JE SAZNAO ŠTA SE SPREMA U BIH: Posljedice će biti katastrofalne!

Bosna i Hercegovina
KOMŠIĆ JE SAZNAO ŠTA SE SPREMA U BIH: Posljedice će biti katastrofalne!
.

Hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić u intervjuu za BHT1 kazao je da ukoliko se nastavi sa sadašnjom politikom poticanja napetosti unutar BiH, najveću cijenu mogli bi platiti  Hrvati središnje Bosne kojima prijeti sudbina kakva je zadesila hrvatski narod na teritoriju današnje Republike Srpske.

komsic

ZIMA ĆE TEK POKAZATI ZUBE: Objavljena prognoza za DECEMBAR, spremite se NA NAJGORE!

Komšić je dodao i kako se odmah mora prestati s politikom izazivanja svađa i podjela naroda u BiH koja ne prijeti toliko Hrvatima na području Hercegovine koliko može imati katastrofalne posljedice po njihove sunarodnjake u središnjoj Bosni.

komsic3

"Šta ćemo ako nam se dogodi da nam se isele Hrvati iz središnje Bosne i to ne onako kako su izašli iz Banjolučke biskupije (progonom) nego sada dobrovoljno", upitao se Komšić, ocijenivši da bi to bila "katastrofa za narod i za Katoličku Crkvu".

Prve žrtve takve politike kojom se potenciraju zavade bit će, po njemu, upravo Hrvati središnje Bosne.

1

"Nije žrtva neko dolje u zapadnoj Hercegovini. Hrvati središnje Bosne će platiti cijenu", izjavio je Komšić.

Komšić se osvrnuo i na "Dodikovu sigurnost".

dodik

“Morao bi on (op.a Dodik) da shvati da je sada na drugoj funkciji i da neko drugi preuzima brigu o njegovoj sigurnosti. Ja vam garantujem da su ti ljudi, koji su preuzeli brigu o njegovom osiguranju, vrhunski profesionalci. Na kraju, on kao član Predsjedništva BiH ima pravo da kaže, ovoga neću, ako iz nekog razloga sumnja i poslušat će ga ovi ljudi u Direkciji. Ja na njegovom mjestu to ne bih radio. Gospodin Dodik mora da shvati da ima budala i Republici Srpskoj, a ne samo ovdje”, tvrdi u intervjuu “Jedan” član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić.

komsic

Ne propustite