OPUŠTENA KOŽA NE IZGLEDA LIJEPO: Evo kako da joj vratite MLADALAČKI izgled za čas posla

Moda i ljepota
OPUŠTENA KOŽA NE IZGLEDA LIJEPO: Evo kako da joj vratite MLADALAČKI izgled za čas posla
.

Izbjegnite bolne estetske zahvate i zategnite opuštenu kožu na potpuno prirodan način.

Prirodno podmlađivanje lica obuhvata tretmane koji će procese starenja usporiti, a pri tom osvježiti kožu i dati joj mlađi izgled. 

Spriječavanje ranog starenja treba početi na vrijeme, znači čim se pojave prvi znaci.

lice2

1. Piling kože

Redovno uklanjanje mrtvih ćelija koje se nalaze na površini kože vratit ćete koži mladalački sjaj, ali i usporiti proces starenja kože. Čista koža je sposobnija da primi neophodnu vlagu i lakše proizvodi nove mlade ćelije. Postoji mnogo toga što se moze koristiti za prirodan piling kože, na primjer: kukuruzno brašno, mljeveni ovas, rižine mekinje, pa čak i talog kafe. 

Žitarice su uvijek odličan izbor jer u sebi sadrže mnoštvo vitamina i menerala, a talog kafe zbog sadržaja kofeina dodatno stimuliše cirkulaciju. Za rastvor mozete upotrijebiti mlijeko, jogurt, maslinovo ulje, susamovo ulje, ulje od koštica grožđa, ulje jojobe.

lice4

2. Čišćenje lica

Redovno se umivajte i čistite lice. Za čišćnje lica koristite blaga prirodna sredstva, koja imaju i funkciju hidratacije, kao što su ružina vodica i tonik od hidrolata lavande. I jedan i drugi su poznati po svojim sposobnostima podmlađivanja kože, tako da je dobro i da ih povremeno nanesete na lice. To možete učiniti ujutru, uveče prije spavanja, prije nanošenja šminke ili kreme za lice.

3. Maska za zatezanje lica protiv bora

Rastvoriti 1 kašičicu gustina u 1dl vode. Još jedan decilitar vode stavite da proključa, pa mu dodajte rastvoreni gustin i prokuhajte dok se ne zgusne. Kada se prohladi dodajte mu 1 kašiku kisele pavlake i 3 kašike svježeg soka od mrkve. 

mrkva

Promiješajte i nanesite masku na očišćeno lice. Držite 30-tak minuta i za to vrijeme nemojte praviti grimase na licu. Nakon toga isperite lice mlakom vodom. Masku za zatezanje lica stavljajte 3-4 puta mjesečno. Nekoliko dana pred odlazak na vama važan događaj ili sastanak, ovaj tretman mozete ponoviti 2-3 dana zaredom, i budite sigurni da ćete izgledati mlađe.

4. Masaža lica

Kad god imate vremena stimulišite mišiće lica masažom. Tako će mišići postati čvrsći, a lice dobiti zategnutiji izgled. Tkivo lica ce se podići i biti otpornije na utjecaj gravitacije. Masaža lica ne treba da bude agresivna, već nježna. Radite to vrhovima prstiju, kružnim pokretima, a pokreti koji idu na gore neka uvijek budu malo snažniji, od pokreta na dole.

ZATEGNITE OPUŠTENU KOŽU NA STOMAKU 

Bilo da ste trudnica, ili ste se nedavno porodili ili vam je jednostavno Majka Priroda podarila nježnu, nerastegljivu kožu, strije ćete imati. 

Ukoliko se dogodilo da ste se ugojili, pa naglo smršali, strije su tu, ali još jedna stvar takođe: opuštena koža.

stomak

Krastavac

Ovo povrće je jedan od najboljih kada su u pitanju bore i opuštena koža. Sameljite pola krastavca i stisnuti ga kroz sito da izvuče sok. Nanesite ovaj sok na stomak i ostavite ga sve dok se ne osuši.

krastavac

Isperite hladnom vodom. Pomaže osvježiti i zategnuti kožu. Može se primijeniti i na kožu oko očiju da se riješite bora ispod očiju, tamnih krugova i natečenosti ispod očiju.

Ne propustite