Ejubović na ročištu: Ajla Ibrica mi je povukla volan u stranu

Aktuelno
Ejubović na ročištu: Ajla Ibrica mi je povukla volan u stranu
.

Nastavljeno je suđenje Almiru Ejuboviću na Kantonalnom sudu u Sarjevu. On je na današnjem ročištu svjedočio, te izjavio je Ajla Ibrica neposredno prije nesreće povukla volan u stranu.

Također je kazao da su se on i Ajla Ibrica, s kojom je bio u vezi, posvađali 50-60 metara prije nesreće, te da je Ajla neposredno prije udara u stub povukla volan lijevom rukom u desnu stranu.

Kada je to izjavio u sudnici je izazvao negodovanje porodica stradalih djevojaka, a ove tvrdnje optuženi iznosi prvi put. Kazao je da nakon nesreće nije o tome želio govoriti jer je Ajla Ibrica bila u komi i nadao se da će se probuditi, te ispričati šta se desilo. 

Također, on je ustvrdio da mu tokom vožnje kada se desila tragična nesreća nije radio brzinomjer. 

Nesreća, u kojoj su poginule tri djevojke, dogodila se 29. juna kada se Ejubović vozeći BMW zabio u metalni stub i zaštitnu ogradu na autoputu A-1 u mjestu Butile. Policijski uviđaj potvrdio je kako je Ejubović upravljao BMW-om koji nije bio registrovan, a na njemu su bile registarske tablice koje ne pripadaju tom automobilu.

Podsjetimo, poginule su 17-godišnja Lejla Oruč, 16-godišnja Nađa Neradin i 18-godišnja Ajla Ibrica, dok se teško povrijeđena Ajla Oruč 13. jula probudila iz kome.

 

Ne propustite