OVAJ NAPITAK ĆE VAS PREPORODITI: Diže imunitet, puni organizam vitaminima, ali morate znati JEDNU CAKU!
Presudno je da naranče budu domaće jer se u pripremi soka koristi i kora. U suprotnom nemojte kuhati koru.
Nemojte da zaboravite da sterilizujete staklene boce. Možete ih prvo dobro oprati, a potom prokuhati u vodi s sirćetom ili ih stavite u rernu zagrijanu na 100 Celzijusa.
PUPAK ĆE VAM REĆI OD KOJE BOLESTI BOLUJETE: Kakav je kod vas?
TREBA VAM:
1 kilogram naranči
5 banana
50 grama limunske kiseline
500 grama šećera 10 l vode
Priprema:
Operite naranče i ogulite ih. Koru dvije pomorandže isjeckajte na kockice i stavite da kuhate u 1 litar vode u koju ste dodali limunsku kiselinu.
Zatim dodajte i nasjeckane naranče, te još malo kuhajte. Sve ostavite da odstoji preko noći. Naredni dan u deset litara vode prokuhajte šećer. U međuvremenu u blenderu promiješajte smjesu naranče od prethodnog dana i banane pa ih dodajte u vodu sa šećerom.
Dobro promiješajte i sipajte u flašu. Pričekajte da se dobro ohladi, a potom ih zatvorite i čuvajte na tamnom i hladnom mjestu.
JEDETE LI ČESTO JAJA: Onda ovo morate znati, IZNENADIT ĆE VAS!