"Znala sam da ću se razvesti čak šest mjeseci prije nego što sam se uopšte i udala"

Zanimljivosti
"Znala sam da ću se razvesti čak šest mjeseci prije nego što sam se uopšte i udala"
.

Kara Vilijams (33) je sada u durgom braku i shvatila je neke stvari o svojim greškama iz prošlosti. Odlučila je to da podijeli sa vama kako niko ne bi morao da prođe isto što i ona.

 Kara se udala jako mlada, odmah poslije završene srednje škole. Međutim, nije to bilo presudno da napusti ljubav iz djetinjstva i da se konačno razvede. Ovo je njena priča.

"Da budem potpuno iskrena, čak šest mjeseci prije vjenčanja sam znala da ću se razvesti, da ću jednog dana napustiti svog budućeg muža. Znam da zvuči potpuno surovo kada to kažem"- počinje svoju ispovest Kara.

103441807-gettyimages-479914476-1

U životu ništa nije crno ili bijelo. Moram da priznam da ga nisam samo voljela, ja sam ga obožavala.

Srela sam ga kad smo imali 15 godina. Bili smo najbolji prijatelji, a ponekad sam se osjećala kao da sam mu i mama. Išli smo u školu, ja sam i radila i bavila se sportom. Tada sam mislila da u cijelom tom haosu nema šanse da sretnem čovjeka za koga ću poželjeti da se udam.

Međutim, zaljubili smo se jedno u drugo. Čak smo zajedno sa sela došli u grad. Iskreno, tada je sve krenulo nizbrdo. Međutim, mislila sam da moj bivši muž zaslužuje drugu šansu, jer smo od tinejdžerskih dana zajedno.

problem-relationship

On se nalazio na raskršću života i ja sam se time bavila. Sebe sam potpuno zanemarila, čak toliko da sam se u jednom trenutku zapitala koja je moja svha. Nisam više imala svoje ciljeve, niti želje. Osjećala sam se kao da sam mrtva, a živim. Mnoge stvari nisam znala, ali sam bila svjesna da ne želim da živim tim prosječnim, dosadnim životom.

Čak šest mjeseci prije braka sam znala da on nije onaj pravi. Međutim, zbog vremena koje smo proveli zajedno i zbog svega što smo preživjeli mislila sam da je brak sa njim nešto što je jedino ispravno. Mislila sam da se tako osjećaju svi koji su u dugim vezama i da je to ono kako se svi osjećaju u braku. Iako sam kopala duboko po svojoj duši, zaista nisam znala šta bi trebalo da osjećam.

divorce-2

Kada sam imala 24 godine odlučila  sam da se razvedem. Zapala sam u potpunu psihološku tamu. Nisam imala prijatelje koji su prošli kroz sličnu situaciju, nije bilo nikog ko bi mogao da me posavjetuje. U svakom slučaju znala sam da će to za nas oboje biti šok, jer smo spolja izgledali kao skladan par, ali ja sam se raspadala iznutra.

Godinu i po dana prije razvoda sam se potpuno odvojila od svijeta, čak ni sa porodicom nisam imala kontakt. Bukvalno sam se svaki dan osjećala kao da jedva preživljavam, a niko nije znao za to. Tada sam odlučila da posjetim psihologa.

Pomjerila sam se sa mrtv tačke. Tražila sm mu da me uključi u posao. Počela sam da uživam u radu i shvatila sam da je to ono što želim - da zajedno sa svojim suprugom grabim naprijed. Međutim, moj bivši je htio da sam "vozi svoju vožnju".

divorce-attorney

Shvatila sam da se ništa tu neće promijeniti. Treba biti divan prema osobama koje voliš, ali kada te unapred otpišu, onda gubiš samopouzdanje i postaješ niko.

Nisam željela da budem niko. Razvela sam se.

Moj drugi brak je proizvod iskustva koje sada imam i iz prvog braka, ali i iz drugih odnosa sa drugim ljudima. Puno sam naučila i o sebi i o drugima i trudim se to da primijenjujem.

Sad tačno znam šta želim i od muškarca i od veze. Znam da svaki brak zahtijeva veliki rad da bi opstao, ali u tome moraju da učestvuju dvoje - ispričala je Kara.

divorce-separation

"KAKVA TI JE TO CRNA MRLJA": Pjevačica podigla nogu svi pričaju o OVOM DETALJU! (FOTO)

Ne propustite