RUSKI DOKTOR IZDAO UZNEMIRUJUĆE UPOZORENJE: Ovakav hljeb ne kupujte, izaziva bolesti! Spas je u kvascu!

Zanimljivosti
RUSKI DOKTOR IZDAO UZNEMIRUJUĆE UPOZORENJE: Ovakav hljeb ne kupujte, izaziva bolesti! Spas je u kvascu!
.

On navodi da kvasac prilikom pečenja ulazi u “kapsule” od glutena, a u crijevima se oslobađa, oštećuje sluzokožu i narušava normalnu mikrofoloru crijeva

Doktor medicinskih nauka, ljekar i travar Viktor Hruščov tvrdi da je savremeni hljeb uzrok mnogih bolesti i da je spas u kvascu koji možemo sami da napravimo.

Ljekar naturopata, Viktor Hruščov, autor knjige o podmlađivanju odgovarajućom ishranom, smatra da je jedan od većih problema današnjice – hljeb. Svi znamo da hljeb nije isti “kao nekada” i da je pšenica u međuvremenu “probrana” tako da je u zrnima sve više glutena. Ali – nije to jedini problem, pišu "Novosti.rs".

hljeb

"Isključio sam iz svoje ishrane (i ishrane svojih pacijenata) savremeni hljeb. Stvar je u tome da, ako jedemo hleb sa kvascem, kvasac dospijeva u našu krv, počinje da se razmnožava, konzumira naše vitamine, mikroelemente, bjelančevine. Istovremeno, on luči produkte svog življenja: toksine. Odnosno, kvasac parazitira u našem organizmu. I zato moderni hljeb smatram jednim od najgorih izuma čovječanstva" - naglašava naturopata Viktor.

hljeb1

On navodi da kvasac prilikom pečenja ulazi u “kapsule” od glutena, a u crijevima se oslobađa, oštećuje sluzokožu i narušava normalnu mikrofoloru creva.

Da bi intenzivirali proizvodni proces, počeli su da koriste kvasce sasvim druge vrste, koji se zvanično smatraju (to je otvorena informacija) “uslovno patogenim mikroorganizmima”, tj. takvim koji izazivaju bolesti pri određenim uslovima. U pitanju su takozvani termofilni kvasci, sa kojima testo naraste za samo sat vremena”.

hljeb1

Hrušlov nastavlja objašnjenje: “Termofilni kvasci, koji se danas koriste u pekarstvu, jesu antagonisti simbiotičke mikroflore čovjeka. To znači da njihovo delovanje u debelom crijevu ubija mikrobe koji inače proizvode vitamine, esencijalne aminokiseline, korisne biološki aktivne supstance, i potrebni su u ljudskom tijelu za normalno funkcionisanje, tj. za zdravlje.

Postoji oko 500 vrsta kvasnih gljivica, a među najopasnije za čovjeka spada njih 30. Posljednjih godina od gljivičnih infekcija boluju skoro svi, pri čemu se one ne liječe apotekarskim lijekovima.

hljeb

Po različitim procjenama, rasprostranjenost mikoza obuhvata 80 posto odraslog stanovništva i 95 posto djece. U posljednjih nekoliko godina došlo je do trenda povećanja učestalosti gljivičnih infekcija ne samo kod odraslih, već i i kod dece, a posebno onih složenih, sistemskih gljivičnih infekcija.”

"Štaviše, on ne parazitira samo u crijevima, već živi i u krvnoj plazmi, i slobodno se razmnožava. Ovo se može završiti različitim vidovima intoksikacije, gljivičnim oboljenjima, narušavanjem imuniteta, što može voditi mnogim hroničnim bolestima i tumornim procesima.

hljeb-nls

Čak i ako prestanemo da jedemo moderan hljeb sa kvasecem – tek nakon pet godina neće više biti ćelija kvasca u u krvnoj plazmi”.

Zašto je (današnji) kvasac toliko poguban? “Do četrdesetih godina 20. veka korišćeni su kvasci sasvim drugog tipa. Oni nisu bili antagonisti ljudske simbiotičke mikroflore, odnosno, nisu ubijali korisne bakterije koje žive u debelom crijevu, ali testo se dizalo 24 sata, što nije odgovaralo pekarima.

ŽUTI NOKTI ZBOG OVIH 9 RAZLOGA: Evo kako riješiti problem PRIRODNIM PUTEM!

Ne propustite