LIJEK ZA SVE: Pomaže liječenju čak 20 bolesti, evo kako se pije jabukovo sirće za mršavljenje

Zdrav život
LIJEK ZA SVE: Pomaže liječenju čak 20 bolesti, evo kako se pije jabukovo sirće za mršavljenje
.

Sigurno svi znate da jabukovo sirće pomaže pri mršavljenju i topljenju masnoća. To je najpoznatiji prirodni lijek protiv suvišnih kilograma, ubrzava metabolizam i štiti organizam od pada imuniteta.

d3

Posebna prednost izbora jabukovog sirćeta je činjenica da je on baziran na prirodnim sastojcima koje ne mogu nauditi ljudskom organizmu i predstavlja idealan dodatak dijeti jer ne bi smio da našteti zdravlju.

Kako ga konzumirati? Svako jutro potrebno je razmutiti u čaši vode 2-3 kašičice sirćeta. Popiti na prazan želudac. U čašu možete dodati i 1 do 2 kašičice meda.

Koji je učinak? Kada je u pitanju želja za gubitkom težine, postoje mnogi faktori koji su bitni za pozitivan učinak, kao što je na primjer kondicija i koliko suvišnih kilograma imate.

Sirće će dosta pomoći u razgradnji masnoća bez obzira na stanje, ali ostatak morate odraditi sami. U prosjeku se uz jabukovo sirće i redovnu tjelesnu aktivnost može izgubiti pet kilograma za mjesec dana, a još deset kilograma u periodu od godinu dana.

dd3

Limun je glavni sastojak u borbi protiv toksina, ali kada mu dodate ove 3 moćne namirnice dobićete pravu detoks bombu.

Za ovaj napitak potrebne su vam 4 šargarepe, 1 limun, 1 jabuka i 1 kašičica kurkume u prahu. Sve sastojke osim kurkime stavite u sokovnik ili blender, a dobijeni sok sipajte u čašu. U spremljen napitak dodajte kašičicu kurkume.

Ove četiri namirnice idealne su za čišćenje bubrega, a i bogate su vitaminima i drugim hranljivim materijama. Napitak možete piti svakog dana, a preporod organizma je zagarantovan.

Jabukovo sirće navikli smo jesti u salatama i drugim jelima, ali ovaj kiseli 'moćnik' zbog svojih ljekovitih svojstava već stotinama godinama koristi se i u druge svrhe


Jabukovo sirće  ogroman je pomagač u kućanstvu, a na koje sve načine ga možete koristiti kako biste si maksimalno pojednostavili život otkrivamo u idućih 15 tačaka.

Neutrališe mirise.

d6
 Ako se u vašem domu osjeća neugodan miris koji nikako da nestane, stavite malu količinu jabukovog sirćeta u posudu tamo gdje se miris osjeti i ubrzo ćete uživati u ugodnoj aromi koja prožima prostor.

Ubija korov.

d4
Pomiješajte dvije litre jabučnog octa, četvrtinu šoljice soli i pola kašike deterdženta za suđe. Pošpricajte korov ovom mješavinom koja će ga učinkovito ubiti. Pazite da pri tom ne pošpricate biljke koje želite zadržati.

Čisti lice.

dd2
Zbog svojih antibakterijskih svojstava jabukovo sirće  idealan je i za čišćenje lica. Može pomoći u uklanjanju prištića te u ravnoteži pH kože. Otopite malo octa u vodi, umočite komadić vate te prebrišite lice.

Uklanja masnice.

d1
Na mjesto gdje ste se udarili ili se već pojavila masnica natapkajte malo octa. Djelovaće protuupalno te će smanjiti diskoloraciju.

Uklanja neugodan zadah.

d
Grgljajte malu količinu jabučnog octa u ustima što će pomoći u eliminaciji neugodnog zadaha. Ocat će ubiti bakterije koje uzrokuju zadah.

Čini kosu sjajnom i mekom.
Ulijte trećinu šalice jabučnog octa u četiri šalice vode i time isperite kosu nakon šamponiranja, a zatim hladnom vodom. Imate li problema s prhuti dvaput sedmično popršćite skalp s mješavinom od jednake količine octa i vode. Zamotajte kosu u ručnik i ostavite da odstoji sat vremena. Operite kosu kao i obično.

Služi kao dezodorans.
Ne možete naći zdraviji dezodorans od jabukovo sirće. Nanesite malo octa ispod pazuha i pričekajte da se osuši nakon čega se miris octa neće osjetiti.

Izbjeljuje zube
Jednu mjericu jabučnog octa rastopite u dvije mjerice vode te grgljajte. Operite zube kao i obično.

Uklanja neugodan miris nogu.

d5
Obrišite noge papirnatim ručnikom namočenim u jabukovo sirće.

Pomaže kod mršavljenja
 Jabučni ocat čini nas sitijima, a kiselina u jabučnom octu sprečava nakupljanje masnih naslaga.

Pomaže kod upale grla.
 Čim osjetite bol u grlu grgljajte mješavinu od jednake količine tople vode i jabučnog octa kako biste zaustavili daljnje komplikacije. Ponovite svakih sat vremena.

Čisti sinuse
 Jabučni ocat uklanja i sluz koja se skuplja u sinusima i otežava disanje. Njegova antibakterijska svojstva također sprečavaju upalu sinusa i prehladu. Popijte malo vode pomiješane s jabučnim octom.

Pospješuje probavu

dd1
Muči li vas probava otopite malo jabučnog octa u vodi ili soku i popijte. Pektin u octu olakšaće rad crijevima.

Uklanja virusne bradavice
Namočite komadić vate u ocat, flasterom zalijepite preko bradavice te ostavite da odstoji preko noći. Ponavljajte svake noći sve dok bradavica ne otpadne.

Puni nas energijom

ddf
Kalij i enzimi u jabučnom octu pomažu kod podizanja energije. Dodajte malo octa čaši vode i popijte. Možete je piti i tokom vježbanja  kako biste se manje iscrpili. Amino kiseline u octu sprečavaju nakupljanje mliječne kiseline nakon vježbanja.

IZLIJEČIT ĆE VAM JETRU, BUBREGE, A KORISNA JE I ZA ŽENSKE PROBLEME: Ovu biljku odmah nabavite, njena vrijednost je OGROMNA!

Ne propustite