DOSAD STE KUHALI JAJA POGREŠNO: Skuhajte ih na OVAJ NAČIN i ona će biti PREUKUSNA I ZDRAVA!

Zanimljivosti
DOSAD STE KUHALI JAJA POGREŠNO: Skuhajte ih na OVAJ NAČIN i ona će biti PREUKUSNA I ZDRAVA!
.

Kuhana jaja idealna su namirnica ako želite malo stesati liniju kad pojedete praznične delicije, a možete ih pripremiti tako da žumanjak bude mekši ili tvrđi

Da biste skuhali jaja kako spada, prvo morate odlučiti želite li meki žumanjak koji se razlijeva i mami na užitak ili vam više odgovara tvrda inačica.

4062190929-05624ca4f7-b

Za meko kuhano jaje potrebno je oko šest minuta, a za tvrdo desetak u ključaloj vodi. Da ste pretjerali s kuhanjem, znat ćete ako je žumanjak dobio zelenu boju po rubovima, a to ćete vidjeti kada prerežete jaje na pola. Upravo je prekuhano jaje jedini problem koji vas može zadesiti prilikom pripreme ove namirnice.

fff

Iako svaki chef ima svoje male trikove za to kako postići da ljuska jajeta ne pukne tokom kuhanja, često se savjetuje u hladnu vodu staviti malo soli ili octa.

Jaja stavite u lonac odmah čim nalijete hladnu vodu u njega.

rakratchada-torsap1

Neka budu pokrivena kako bi se ravnomjerno skuhala, ali pazite da ne budu stisnuta.

Kada voda zavri, smanjite vatru i pustite da lagano ključa dovoljno dugo da dobijete meka ili tvrdo kuhana jaja.

20140430-peeling-eggs-12

Čim su jaja gotova, izlijte vrelu vodu kako se ne bi dalje kuhala te ih prelijte hladnom. To je trik za koji mnogi kažu da pomaže da se ljuska lakše guli.

Ostane li vam koje tvrdo kuhano jaje viška, simplyrecipes.com piše da se mogu čuvati u hladnjaku do pet dana.

kuhana-jaja-4

Druga metoda kuhanja jaja jest da ih zapravo maknete s vatre nakon što voda zavri. Tako kulinarski blog The Kitchen savjetuje da ugasite vatru čim voda proključa, poklopite lonac i ostavite da se jaja kuhaju onoliko koliko je potrebno da budu meka ili tvrda.

Prema ovoj fotografiji odlučite koliko jaja tebate dugo kuhati.

kuhanje-jaja

KOJU BOJU VEŠA NOSITE? Boja otkriva jednu bezobraznu stvar o vama

Ne propustite