Šepić: Vijesti iz Brisela putokaz svima u BiH

Bosna i Hercegovina
Šepić: Vijesti iz Brisela putokaz svima u BiH
.

Danas je dobar dan za Bosnu i Hercegovinu i vijest iz Brisela da je NATO dao zeleno svjetlo za aktiviranje Akcionog plana za članstvo (MAP) u NATO-u predstavlja jednu od rijetkih velikih prilika za našu zemlju i u interesu je svih naroda i građana, saopćeno je iz Nezavisnog bloka (NB).

Iz NB-a, istovremeno, izražavaju zahvalnost članicama NATO-a koje su jednoglasno dale otvoren prostor za punopravno članstvo u ovom najznačajnijem vojno-političkom savezu, "a što otvara prostor za stabilnost, ekonomski razvoj i ambijent koji imaju moderna demokratska društva". 

- Iz Brisela dolaze odlične vijesti i putokaz svima nama u BiH gdje nam je strateški interes. Aktuelne opstrukcije su zasnovane na neustavnim odlukama NSRS-a, one nisu održive i kao takve loše su za narod i građane i entiteta RS i cijele države BiH. Ova zemlja ima jedini ispravni put da postane dobro mjesto za život kroz EU i NATO, a sve drugo je avantura, nestabilnost, masovan odlazak stanovništva i potpuna neizvjesnost. Zato je ova odluka historijska i vjerujem da će okrenuti zemlju stabilizaciji i pozitivnim procesima u narednom periodu - izjavio je Senad Šepić, predsjednik NB-a, saopćeno je iz te stranke.

Ne propustite