Zdravlje

Izliječite ANEMIJU na prirodan način namirnicama koje već imate kod kuće

Objavljeno:04.12.2018 - 22:23
A A A Times Arial

Ukoliko ste malaksali i blijedi, to može da bude posljedica anemije. Ovu bolest ćete od sada moći da izliječite na potpuno prirodan način.

woman-sex-bed-menopause

Anemija je stanje u kojem tijelo nema i ne proizvodi dovoljno crvenih krvnih zrnaca ili stanje kada ove ćelije ne rade ono što je njihova funkcija.

48bcd9e8e75936b7935d1108c977da2d

Uzroci anemije variraju, kao što variraju i vrste liječenja.  Međutim, najpopularnije metode za liječenje anemije su samo prirodni lijekovi.

Uzroci anemije mogu da budu različiti i svima se može da se desi da se osjećaju malaksalo i da izgledaju blijedo. Ako je ovo stanje konstantno, potrebno je posjetiti ljekara.

Kada vašem tijelu nedostaju crvene krvne ćelije, boja kože blijedi i može da se vidi na svakom dijelu tijela.

sinusi

Nizak nivo hemoglobina, otežava rad srca, što dovodi do toga da srce vrši više napora da održi normalne otkucaje.

erytrocyt

Ako vašem tijelu nedostaje normalna količina kiseonika, koja je uzrokovana nedostatkom krvnih zrnaca, onda tijelo mora da radi dva puta više da bi proizvelo dovoljno energije za svakodnevne obaveze.

Jedan od organa koji zahtijeva kiseonik i koji od njega zavisi je mozak. Ukoliko ne dobije dovoljnu količinu kiseonika čovjeku je teže da se fokusira i da obavlja svakodnevne zadatke.

e729431586aad9abadb1870c28b3e54a-hero

Anemija uzrokuje pucanje usana, naročito njihovih ivica koje postaju potpuno bijele i oštećene. Zbog ovog poremećaja, moguće je da ćete imati čudne porive za hranom.

Kako izliječiti anemiju prirodnim lijekovima?

Unosite zdrave masti kao što su riblje i maslinovo ulje. Preporučuje se da prestanete da jedete obrađenu hranu. U ishrani uključite kefir, sireve i jogurt. 

Vitamin B12 povećava nivo crvenih krvnih zrnaca i može da se nađe u mesu, jajima, mliječnim proizvodima, ribi i morskim plodovima.

Unosite puno gvožđa koje možete da nađete u crvenom mesu, spanaću, brokoliju i orašastim plodovima.

vitamins-supplements-herbs-vitamins-vitamin-b12-vitamin-facts-1440x1080-57157994-1024x768

SVI JE GAZIMO I BACAMO: Korijen ove biljke može da izliječi rak, a cvijet srce i dijabetes

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 

Sponsored by Luponmedia