TRUDNICA NIJE IŠLA NA PREGLED 41 SEDMICU: Doktori su ostali bez teksta kada je krenuo porođaj, desilo se pravo čudo

Praktična žena
TRUDNICA NIJE IŠLA NA PREGLED 41 SEDMICU:  Doktori su ostali bez teksta kada je krenuo porođaj, desilo se pravo čudo
.

U martu 2017. godine, žena koja je željela da ostane anonimna prijavila se u bolnicu u Barnaulu u zapadnom Sibiru.

Bila je u 41. sedmici trudnoće, a do tada nikada nije posjetila doktora. Razlog nedolaska doktoru je nepovjerenje koje osjeća prema medicinskoj industriji. 

Kada je trebalo da se porodi, morala je da zatraži pomoć, a onda su doktori otkrili nešto što ih ostavilo bez teksta. 

trudnica1

Žena je imala vanmateričnu trudnoću, u kojoj jajna ćelija izlazi iz materice i veže se, najčešće za jajovod, ali u ovom slučaju za unutrašnjost trbušne šupljine, što je stanje opasno po život trudnice i ploda. 

OVO JE NAJVEĆI RAZLOG ZAŠTO NE MOŽETE ZATRUDNITI: Nije nepolodnost, već navika koju većina radi

 

Nakon što su shvatili o kakvoj je trudnoći riječ, doktori su odmah odveli ženu u operacionu salu. Poznato je oko 10 slučajeva kada je beba preživjela ovakav tip trudnoće bez ikakvih komplikacija i posljedica.

trudnica2

Kod ovakve trudnoće je neophodan carski rez, također se mora ukloniti posteljica, što može dovesti do jakog krvarenja kod majke. Kada je hirurg na svijet donio djevojčicu, dogodilo se čudo jer, ne samo da je beba bila živa, već nije imala nikakve posljedice i bila je teška čak četiri kilograma. 

trudnica3

Ponosna majka nazvala je djevojčicu Veronika, što znači pobjeda, a njena priča je postala jako popularna u Rusiji. Nakon ovoga, žena je izjavila da ako ikada ponovo zatrudni, definitivno će redovno posjećivati doktora.

 

 

 

 

Ne propustite