ZABORAVITE NA SNIJEG, METEOROLOZI OBJAVILI VELIKU PROGNOZU: Evo šta nas čeka u DECEMBRU!

Bosna i Hercegovina
ZABORAVITE NA SNIJEG, METEOROLOZI OBJAVILI VELIKU PROGNOZU: Evo šta nas čeka u DECEMBRU!
.

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme sa kišom u veći područja. 

Preporuke građanima zbog zagađenog zraka u Sarajevu​

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica -1 stepen, Sokolac 0, Zenica 3, Srebrenica 4, Sarajevo i Ivan Sedlo 5, Bugojno 6, Jace 7, Tuzla, Livno, Brčko, Široki Brijeg, Bileća i Prijedor 8, Sanski Most, Mostar, Doboj, Zvornik i Trebinje 9, Banja Luka 10, Bijeljina 12, Bihać 14 stepeni.

l-am

Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U jutarnjim satima i prije podne slaba kiša ili rosulja se očekuje u zapadnim i jugozapadnim područjima. Tokom dana, kiša se očekuje i u ostalim djelovima. U večernjim satima postupan prestanak padavina. Vjetar slab do umjeren jugozapadnog smjera, a poslije podne u jugozapadnim i planinskim područjima na momente i olujan. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu od 7 do 11, a najviša dnevna od 7 do 13, na jugu od 12 do 15 stepeni.

kisa1

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom. Jutarnja temperatura oko 3, a najviša dnevna oko 7 stepeni.

oblacno-vrijeme-14012018

TRODNEVNA PROGNOZA

PROGNOZA VREMENA ZA 5.12.2018 (Srijeda)., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.U jutarnjim satima, ponegdje na zapadu uz nešto više oblaka može pasti i malo kiše. Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom ili niskim oblacima. Jutarnja temperature zarka od 1 do 6, na jugu od 5 do 10, a najviša dnevna od 6 do 12, na jugu od 12 do 15 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 6.12.2018 (Četvrtak)., postupno naoblačenje sa zapada, uvjetovat će kišu. Tokom dana, nestabilno vrijeme sa kišom, a u višim planinskim područjima sa snijegom. Jutarnja temperature zarka od 0 do 6, na jugu od 5 do 9, a najviša dnevna od 5 do 10, na jugu od 10 do 13 stepeni.

kisa

PROGNOZA VREMENA ZA 7.12.2018 (Petak)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešti manje oblačnosti očekuje se u Hercegovini. Jutarnja temperature zarka od 0 do 6, na jugu od 5 do 9, a najviša dnevna od 7 do 12, na jugu od 11 do 14 stepeni.

2018-12-03

Za razliku od prošle sedmice, kada su u Bosni i Herecegovini zabilježeni mrazni dani i temperature zraka niže od prosječnih za ovo doba godine, u ovoj sedmici očekuje se nešto toplije ali i nestabilno vrijeme sa slabom kišom u nižim i povremenim snijegom u višim područjima. Nešto više padavina moguće je da padne 8.12. U jutranjim i većernim satima u centralnoj Bosni moguća je magla ili niska oblačnost.

magla-1

Jutarnje temperature zraka u Bosni prognoziraju se između 1°C i 5°C, a u Hercegovini od 7 do 11°C. Maksimalne dnevne temperature u Bosni očekuju se između 7°C i 12°C, a u Hercegovini od 12°C do 16°C. U drugom dijelu sedmice očekivane temperature zraka kretat će se do 10°C u Bosni i 13°C u Hercegovini.

sarajevo

Prema raspoloživim prognostičkim materijalima početkom naredne sedmice prognozira se nestabilno vrijeme s snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini. Stabilizacija vremenskih prilika moguća je u od 13.12. 

Minimalne temperature zraka spuštat će se do -8°C maksimalne temperature kretat će se do 4°C. 

Ne propustite