PANIKA U BiH: Ovo je najzagađeniji grad na svijetu, građanima bolje da ne izlaze iz kuća!

Bosna i Hercegovina
PANIKA U BiH: Ovo je najzagađeniji grad na svijetu, građanima bolje da ne izlaze iz kuća!
.

Glavni grad BiH je danas bilo najzagađeniji grad na svijetu. U 14 sati koncentracija štetnih gasova u Sarajevu bila je tolika tolika da je građanima savjetovano da ne borave previše na napolju. i da ostanu u kućama.

Građani su upozoravani da je moguća pojava pojačanih simptoma i intenziteta bolesti kod osoba s bolestima srca i disajnih organa, poput astme. Rečeno je da bi i ostali građani mogli da osjete negativan uticajj zagađenja na zdravlje.

g4

Preporučeno je plućnim i srčanim bolesnicima, trudnicama, djeci i starijim osobama da smanje fizičke aktivnosti i boravak napolju. Građani su upozoreni da izbjegavaju produžena ili veća naprezanja tokom boravka napolju.

gg

Velike koncentracije štetnih gasova u okolini primijećene su još sinoć, a ostale su i tokom današnjeg dana. Vazduh u Sarajevu je tokom čitave nedjelje bio između "nezdrav" i "vrlo nezdrav", ali je danas dostigao svoj maksimum.

g3

Osim industrije i automobila, na visoku koncentraciju nezdravih čestica u vazduhu tokom zimskog perioda stvaraju i brojna domaćinstva koja se greju na čvrsta goriva uz neadekvatne dimnjake.

 

gg1g6g7

Prestanak padavina uzrokovao opadanje nivoa većine rijeka u BiH

Ne propustite