Umjesto u PEKARU pravo u KUHINJU! Ove egzotične TIK-TAK KROFNE se prave za samo 5 minuta a NIKOGA NEĆE OSTAVITI RAVNODUŠNIM!

Praktična žena
Umjesto u PEKARU pravo u KUHINJU! Ove egzotične TIK-TAK KROFNE se prave za samo 5 minuta a NIKOGA NEĆE OSTAVITI RAVNODUŠNIM!
..
Nema kvasca, miješanja, prljavih ruku i sati i sati čekanja da tijesto naraste. Ovo mekane krofne se bukvalno prave same od sebe i gotove su za pet minuta.
59bafbc55165d7e1e2819701aef14ab4
 
A da bi vam uspjele, ovaj recept ispoštujte do poslednjeg slova.
09220bc7ff7e2fc8937dc18493c2ba3b
 
Možete da ih jedete i slatke i slane, a naša preporuka je da ih bogato namažete domaćim džemom od kajsija.
380ae9337f8eab5fbe866755dbe1eb6a
 
Osim što ćete napraviti pravu malu gozbu, cijela kuća će vam mirisati na djetinjstvo, pa će naše tik-tak krofnice biti redovne na vašoj porodičnoj trpezi.
72fe36b1b4c8439b8c467b8d79dbb716
 
Mekane, spužvaste unutra, a tokom prženja narastu u simpatične male loptice!
db325dad976eb08218f9e211688077af
Sastojci:
- 1 jabuka
-jogurt ili kiselo mlijeko 2 dl
-1 jaje
-rendana korica limuna
-šećer (2kašike)
-vanilin šećer
-prašak za pecivo
-brašno (20 kašika)
- 1 kašika ulja
 
Za prženje:
-ulje
 
Za posipanje:
-šećer u prahu 100g
 
Priprema:
Jabuku oljuštiti i narendati. Dodati jogurt, šećer, so, vanilin šećer i dobro izmiješati. Dodati rendanu koricu limuna, ulje i na kraju dodavati brašno sa praškom za pecivo, sve lijepo sjediniti. Ulje zagrijati na srednju temperaturu. Kad je ulje zagrijano, kašičice umočiti u ulje, pa jednom kašićicom vaditi tijesto veličine oraha, a drugom kašičicom tijesto pogurati u ulje kako bi bile okruglog oblika. Krofnice pržite na umjerenoj vatri nekoliko minuta dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Izvadite ih na kuhinjski papir i po želji pospite šećerom u prahu ili običnim šećerom.
fb504501b5c4736468fbdec7199e768a-670x0

Ne propustite