Ovako će vam INSTAGRAM UNIŠTITI VEZU!

Praktična žena
Ovako će vam INSTAGRAM UNIŠTITI VEZU!
.

Mnoga istraživanja pokazuju da Instagram a najviše kod mlađe populacije, stvara manjak samopouzdanja. Influencere njihovi pratioci često obožavaju, ali im i zavide na načinu života koji prikazuju na društvenim mrežama. Osim što može srušiti samopouzdanje pojedinca, Instagram može upropastiti i vezu, tvrdi antropologinja Anna Machin.

Rocky Mountain National Park + Paint Mines | Epic Colorado Engagement Session via Rocky Mountain Bride | Love Story Inspiration | young couple in love

Machin kaže da na vezu itekako utiče vrijeme provedeno na Instagramu, pogotovo kada je riječ o gledanju fotografija parova koji svoj život i vezu predstavljaju kao savršene. Parovi bi trebali što manje vremena provoditi na društvenoj mreži Instagram, pogotovo onog zajedničkog, te razviti dozu cinizma prema sadržaju na internetu.

Četiri su znaka, kaže Machin, da vam Instagram upropaštava odnos. Prvi od njih je zavist. Ljudi koji provode mnogo vremena na Instagramu gledajući prikaz tuđih veza često su zavidni, a vrijeme provedeno na Instagramu proporcionalno je nezadovoljstvu vlastitom vezom.

Drugi znak je svađanje oko objavljivanja sadržaja. Ako, naprimjer žena češće objavljuje zajedničke fotografije nego što to čini muškarac, može doći do prepirke jer će ona smatrati da je muškarac manje voli ako objavljuje manje fotografija na društvenim mrežama.

Previše fokusa na društvene mreže, to jest uhođenje partnera, treći je znak da vam Instagram upropaštava vezu. Ako provjeravate ko lajka postove vašeg partnera/partnerke, uhodite njihove bivše i pravite dramu oko takvih stvari, vaša veza vjerovatno nema budućnost.

♡ | @_nikoletalj_ | www.nikoletalj.com | #nikoletalj #streetstyle #blogger #fashion #casualstyle #summer #style

Na koncu, ako više vremena provodite na Instagramu nego zajedno, nemate baš svijetlu budućnost.

Photo

Machin kaže da se trebate podsjetiti na to što je prava ljubav i prestati gledati tuđe veze na Instagramu koje su uglavnom uljepšane. Zabranite jedno drugom korištenje mobitela dok ste zajedno i stvorite određenu dozu cinizma prema sadržaju na Instagramu.

NIJEDNA OD NJIH NIJE KIM KARDASHIAN: Ovo je 12 najboljih zadnjica na svijetu! (FOTO)

Ne propustite