ŽELITE LIJEPE OBRVE sa OBLIKOM koji IDE uz VAŠE LICE? Samo UPOTRIJEBITE OVA 4 trika!

Moda i ljepota
ŽELITE LIJEPE OBRVE sa OBLIKOM koji IDE uz VAŠE LICE? Samo UPOTRIJEBITE OVA 4 trika!
.

Uobičajene obrve neće biti manje trendi uskoro, što znači da će umjetnici obrva imati puno klijenata. 

Related image

A obrve koje obavlja neprofesionalni umjetnik može dramatično promijeniti način na koji osoba izgleda. Kako izbjegavati grešku pri izboru vašeg obrva? Koje greške treba izbjeći kada se brinete o obrvama?

Related image

Pogledajte savjete za čitaoce od umjetnika obrva.

1. Obratite pažnju na umjetničke alate.
Da bi savršeno oblikovali obrve, umjetnici koriste pincete, četke i mnoge druge alate. Za razliku od manikira ili pedikira, kada se obrve uređuju, mogućnost kontakta sa krvlju nije velika, ali je higijena i dalje važna. Takođe, obratite pažnju ako umjetnik obrva dezinficira vašu kožu prije nego što počnete da radite na obrvama.

Related image

Pincete i četkice moraju biti namočene u posebnom rješenju nakon svakog klijenta i proći kroz termički tretman. Nemojte biti stidljivi da pitate svoj salon ljepote o tome kakve su njihove mjere predostrožnosti jer vaše zdravlje zavisi od toga.

Image result for alati za oblikovanje obrva

2. Budite pažljivi sa 'crtanjem/bojenjem' obrva.
U cilju nijansiranja obrva, umjetnici koriste posebnu boju ili kanu. Trebalo bi da pitate svog umjetnika koji će da vam osvijetli obrve. To je zato što je kana prirodna i može izazvati alergijsku reakciju, najgori slučaj, može čak izazvati i Quincke-ovu bolest. Prema tome, najbolje je da se testiramo za alergijsku reakciju za ono što će umjetnik koristiti.

Image result for crtanje obrva

Važno je odabrati pravu boju i dobar majstor obrva može to učiniti lako i možda čak miješati nekoliko nijansi kako bi dobio najbolju boju. Zapamtite sljedeće pravilo: 
-Obrve trebaju izgledati malo tamnije od vaše prirodne boje kose ako ste plavuša i malo svjetlije ako imate tamnu kosu.

Related image

3. Ne tetovirajte obrve.
Mikroblading i tetoviranje su postupci u kojima umjetnik obrva uvlači kosu na tačkama gdje nedostaje. Međutim, čak i ako imate stvarno tanke obrve, trebalo bi da se odreknete ideje da imate ove procedure odmah ako ne želite da se bavite čitavim katalogom problema.

Image result for tetoviranje obrva

4. Izaberite pravilan oblik obrva.
Svi umjetnici obrva pitaju svoje klijente o obliku obrva koje bi voljeli da imaju. Ali iskusna osoba će prvo slušati klijenta i dati preporuke kasnije. Profesionalni umjetnik obrva će bazirati oblik obrve prema obliku vašeg lica i čak i na način na koji vaše lice izgleda kada govorite. Oni obraćaju pažnju na puno detalja o kojima i mi ne znamo o sebi.

Image result for pravilni oblici obrva

TONA ŠMINKE JE NA NJENOM LICU: A kad je skine, Hana izgleda OVAKO, fanovi u nevjerici! (FOTO)

Ne propustite