ŠOLJICA KAFE PRIJE TRENINGA MOŽE POBOLJŠATI EFIKASNOST VJEŽBANJA! Načini na koje kofein doprinosi tjelovježbi!

Zanimljivosti
ŠOLJICA KAFE PRIJE TRENINGA MOŽE POBOLJŠATI EFIKASNOST VJEŽBANJA! Načini na koje kofein doprinosi tjelovježbi!
.

Stručnjaci smatraju da je ispijanje kafe jako korisno prije fizičkog treninga jer kofein povećava dozu energiju u organizmu.

Kafa se najčešće pije ujutro kako bi vas razbudila, ali od kofeina možete imati koristi i prije treninga, smatraju stručnjaci.

1

Naime, treneri i sportaši kažu da je kofein često sastojak skupih nadomjestaka jer produljuje uspješnost izvedbe za pet do 20 minuta. Isti je slučaj i s kafom ako se konzumira uz hranu.

4

”Vaše tijelo i dalje treba ugljikohidrate, masti i proteine kako bi moglo izdržati trening. Ako želite popiti kafu prije, nemojte je konzumirati umjesto obroka, nego uz njega”, kaže nutricionistkinja Megane Medrano.

2

Trener Brennan Mejia šalicu kafe će popiti prije treninga ako treba dodatnu dozu energije.

6

”Ako želite imati najviše koristi od kofeina tijekom tjelovježbe, popijte je 45 minuta prije treninga”, savjetuje.

Istraživanja su pokazala da je koncentracija kofeina najviša 45 minuta nakon ispijanja kafe. Od tog trenutka vaše tijelo ima koristi od kofeina, a potom se smanjuje njegov učinak.

7

Važno je da ne pretjerate s unosom kofeina. Preporuka klinike Mayo je unijeti do 400 miligrama dnevno, što je ekvivalent četiri šalice kafe.

5

PRIRODNI PROIZVODI U BORBI PROTIV SUHE KOŽE! Ovaj tip kože se dodatno isušuje tokom zimskom peroda, pomozite joj prirodnim pripravcima!

Ne propustite