VLAŽNE MARAMICE NISU NAJBOLJI IZBOR ZA VAŠE INTIMNO PODRUČJE! Poznati dermatolog otkriva posljedice korištenja vlažnog toaletnog papira!

Objavljeno:30.11.2018 - 18:23
A A A Times Arial

U upotrebi je sve češće vlažni toaletni papira umjesto onog klasičnog ali koliko je to ispravna odluka, saznajte u nastavku.

Nakon uporabe, vlažni toaletni papir završi u WC školjki, odakle odlazi u kanalizacijske cijevi u kojima se ne razgrađuje. Uslijed toga nastaju velike nakupine na koje se mogu uhvatiti ostala strana tijela i začepiti kanalizacijski sustav.

2

Vlažni toaletni papir zapravo bi trebalo odlagati u kantu za otpad ili – najbolje – ne koristiti ga. S tim se slažu i dermatolozi.

3

Kod većine ljudi s analnim ekcemima (upalna reakcija na koži anusa) ova je pojava na koži posljedica ekstremne analne higijene – tvrdi dr. Timm Golüke, dermatolog iz Münchena. Na primjer, alkohol koji je jedan od sastojaka vlažnih maramica pojačava efekt čišćenja, ali je agresivan za kožu i dovodi do njenog isušivanja. Ima još: mirisi koji bi trebali korisniku pružiti osjećaj čistoće česti su uzročnici “kontaktnih alergija” koje se manifestiraju u vidu crvenila i svrbeža kože.

1

Glavna značajka vlažnog toaletnog papira – vlažnost – zapravo je kobna za kožu u analnom području. Analno područje je rijetko u kontaktu sa svježim zrakom, zbog čega u kožnim naborima uslijed korištenja mokrih maramica nastaju “vlažne komore” koje mogu potaknuti razvoj infekcija.

5

Ne možete li se riješiti navike korištenja vlažnih maramica, tada odaberite one koje ne sadrže parfeme, kako savjetuju dermatolozi. No, bilo bi najbolje koristiti uobičajeni (tj. suhi) toaletni papir. A za onaj superiorni osjećaj čistoće s početka priče bit će dovoljna voda i čista, mekana tkanina kojom ćete nježno i temeljito osušiti analno područje.

6

PRIRODNI PROIZVODI U BORBI PROTIV SUHE KOŽE! Ovaj tip kože se dodatno isušuje tokom zimskom peroda, pomozite joj prirodnim pripravcima!