VLAŽNE MARAMICE NISU NAJBOLJI IZBOR ZA VAŠE INTIMNO PODRUČJE! Poznati dermatolog otkriva posljedice korištenja vlažnog toaletnog papira!

Zdrav život
VLAŽNE MARAMICE NISU NAJBOLJI IZBOR ZA VAŠE INTIMNO PODRUČJE! Poznati dermatolog otkriva posljedice korištenja vlažnog toaletnog papira!
.

U upotrebi je sve češće vlažni toaletni papira umjesto onog klasičnog ali koliko je to ispravna odluka, saznajte u nastavku.

Nakon uporabe, vlažni toaletni papir završi u WC školjki, odakle odlazi u kanalizacijske cijevi u kojima se ne razgrađuje. Uslijed toga nastaju velike nakupine na koje se mogu uhvatiti ostala strana tijela i začepiti kanalizacijski sustav.

2

Vlažni toaletni papir zapravo bi trebalo odlagati u kantu za otpad ili – najbolje – ne koristiti ga. S tim se slažu i dermatolozi.

3

Kod većine ljudi s analnim ekcemima (upalna reakcija na koži anusa) ova je pojava na koži posljedica ekstremne analne higijene – tvrdi dr. Timm Golüke, dermatolog iz Münchena. Na primjer, alkohol koji je jedan od sastojaka vlažnih maramica pojačava efekt čišćenja, ali je agresivan za kožu i dovodi do njenog isušivanja. Ima još: mirisi koji bi trebali korisniku pružiti osjećaj čistoće česti su uzročnici “kontaktnih alergija” koje se manifestiraju u vidu crvenila i svrbeža kože.

1

Glavna značajka vlažnog toaletnog papira – vlažnost – zapravo je kobna za kožu u analnom području. Analno područje je rijetko u kontaktu sa svježim zrakom, zbog čega u kožnim naborima uslijed korištenja mokrih maramica nastaju “vlažne komore” koje mogu potaknuti razvoj infekcija.

5

Ne možete li se riješiti navike korištenja vlažnih maramica, tada odaberite one koje ne sadrže parfeme, kako savjetuju dermatolozi. No, bilo bi najbolje koristiti uobičajeni (tj. suhi) toaletni papir. A za onaj superiorni osjećaj čistoće s početka priče bit će dovoljna voda i čista, mekana tkanina kojom ćete nježno i temeljito osušiti analno područje.

6

PRIRODNI PROIZVODI U BORBI PROTIV SUHE KOŽE! Ovaj tip kože se dodatno isušuje tokom zimskom peroda, pomozite joj prirodnim pripravcima!

Ne propustite