KOŽA SVE OTKRIVA! Promjene na vašem licu koje ukazuju na ozbiljne bolesti!

Porodica i zdravlje
KOŽA SVE OTKRIVA! Promjene na vašem licu koje ukazuju na ozbiljne bolesti!
.

Koža, kao najveći organ čovjekovog tijela, svojim izgledom itekako može odati šta se dešava u organizmu i da li ima razloga za zabrinutost.

Dobar će liječnik ustanoviti što muči pacijenta čim baci pogled na njegovo lice
Nježna je koža lica nalik na ogledalo na kojem se ogledaju organske promjene, u razmjeni tvari, krvni tlak, čak i smanjena sposobnost obrane od bolesti. Zato liječnici sve više pažnje poklanjaju izgledu tijela i kože — pogotovo lica — na kojem su najvidljiviji već prvi znaci uzbunjivanja organizma.

1

• Tako, naprimjer, koža koja mijenja boju tako da je sve više nalik na sasvim blijedu bijelu kavu odaje da bubrezi ne rade kako bi trebali. Žućkasta koža otkriva loš rad jetre i žuči, a tamno rumenilo lica s vidljivim žilicama može biti znak da je krvni tlak previsok.

• Čak i bore, ti uobičajeni znakovi protjecanja vremena, mogu značiti i nešto drugo: duboke, oštre bore što od nosa idu prema krajevima usana najavljuju tegobe s radom želuca. Velik broj sasvim sitnih borica na licu razmjerno mlade žene možda upozorava na neuravnoteženost u izlučivanju hormona.

4

• Čak se i šećerna bolest može prepoznati po promjenama na koži tako da iskusan liječnik na vrijeme šalje pacijenta na detaljnije pretrage. A znamo koliko je važno što ranije utvrditi bolest, pogotovo šećernu.

• I znoj koji se javlja na koži važan je putokaz liječnicima prilikom dijagnosticiranja mnogih poremećaja u organizmu. Osobe koje se iznenada počnu jako znojiti, na tu pojavu moraju upozoriti svoga liječnika.

2

• Prhut se smatra neugodnom pojavom i malo tko zna da izdajnički otkriva i loše prehrambene navike: previše masnoća i šećera na jelovniku!

• Koža odražava i neke psihičke promjene: ljudi koji žive pod stresom ili su u depresiji imaju sivkastu boju kože, dok sretno zaljubljenima postaje napeta, gube se borice, a obrazi se zdravo rumene jer zahvaljujući živahnijem izlučivanju spolnih hormona koža bolje zadržava vlagu pa je ljepša i izgleda jedro.

3

• Pogledajte se kritički u ogledalo i tko zna što ćete još otkriti!

5

ZNOJENJE NE ZNAČI TOPLJENJE KILOGRAMA! Hladnoća je ta koja sagorijeva najviše kalorija!

Ne propustite