UZMITE OVO 2 PUTA DNEVNO i SMRŠAJTE BEZ VJEŽBANJA: Nećete vjerovati kakve rezultate ćete ostvariti za samo SEDAM DANA!

Zdrav život
UZMITE OVO 2 PUTA DNEVNO i SMRŠAJTE BEZ VJEŽBANJA: Nećete vjerovati kakve rezultate ćete ostvariti za samo SEDAM DANA!
.

Ako želite izgubiti na težini, onda trebate probati ovaj recept. Naime, upitanju je vrlo jednostavan i lak recept za napraviti, a ne treba puno sastojaka.

Image result for cimet i med za mrsavljenje
Nakon što ovu mješavina napravite možete je čuvati u frižideru. Najbolje je da je napravite u jutarnjim satima i konzumirate svako jutro prije doručka. Treba koristiti prirodni i kvalitetan med, i vrlo je važno odabrati pravu vrstu cimeta kako bi vam dalo rezultate koje želite.

Potrebni sastojci:
-2 kašika cimeta
-1 kašičica meda
-1 litar vode

Image result for cimet med voda

Priprema:
Napravite mješavinu cimeta, meda i vode u maloj posudi. Zatima stavite mješavinu na vatru da prokuha. Potom filtrirajte tečnost u šolju i podijelite na dva dijela.

Image result for cimet med voda

KAKO KORISTITI OVAJ NAPITAK?
Najbolje vrijeme za konzumiranje ove mješavine je pola sata prije nego doručkujete i pola sata prije odlaska u krevet. U slučaju da napravite previše, ne treba baciti mješavinu, samo sačuvajte je za sljedeći dan. Mora se uzeti na prazan želudac. Ovaj prirodni napitak čisti vaše tijelo, ali i pomaže vam u gubitku težine, bez donošenja bilo kakve promjene u ishrani.

Image result for cimet med voda

Prema nekim stručnjacima, možete dodati sirovi med nakon što je voda kuhana kako bi zadržali hranjive tvari. Morate znati da možete veoma lahko izgubiti 3-5 kilograma u roku od edmicu dana bez mijenjanja bilo ćega drugog u okviru svoje dijete. Rezultati su različiti zbog cimeta. Postoje tri vrste cimeta dostupnih u trgovinama: Ceylon cimet, indonezijski cimet, i Cassia cimet.

Image result for cassia cimet

Morate znati da, iako Cassia se prodaje kao cimet, to zapravo nije isti začin i može, proizvesti različite rezultate. Pored toga, Cassiu nikada ne treba koristiti u visokim dozama na duži vremenski period.

UTICAJ NA TIJELO
Mješavina cimeta u prahu i meda sprječava nakupljanje masti u organizmu, kažu stručnjaci. Med je antioksidans zbog fitohemikalija, koje pomažu da se neutrališu slobodni radikali.

Image result for cimet i med

Cimet može uticati na razinu šećera u krvi i na način na koji se obrađuje, što daje vašem tijelu bolje šanse da ga probavi a da ga na takav način ne pretvori u masti. Prema nekim stručnjacima, abdominalna masa je osjetljivija na efekte cimeta u odnosu na druge tjelesne težine.

Image result for cimet i med

SAD JE JASNO ZAŠTO NE MOŽEMO PRESTATI PUŠITI: Evo šta stavljaju u CIGARETE pa stvaraju ovisnost!

Ne propustite