6 trikova KAKO IZGLEDATI FANTASTIČNO I BEZ ŠMINKE, svi će biti ljubomorni na VAS

Moda i ljepota
6 trikova KAKO IZGLEDATI FANTASTIČNO I BEZ ŠMINKE, svi će biti ljubomorni na VAS
.

Prirodan izgled je uvijek bio u trendu. Danas mnogo djevojaka provodi toliko vremena pokušavajući da napravi svoju šminku da izgledaju kao da ih ne nosi uopšte. Ali poštivanje nekih pravila ljepote može vam pomoći da izgledate sjajno bez upotrebe proizvoda na licu.

Mixed race; Japanese Norwegian. She loves music and sleep and her quirks include fishing with earphones on

Predstavljamo vam 6 jednostavnih trikova koji će vam učiniti da izgledate prirodno besprijekorno bez osnove, karlice ili druge kozmetike.

1. Učinite vaše obrve savršenim
Na licu bez šminke, obrve neizbježno postaju centar pažnje. Napravite obrve za svoj oblik lica. Ako je potrebno, obojite obrve bojom ili kanom. Prilikom izbora boje, pobrinite se da se podudara sa bojom kose. Ako niste rođeni sa gustim obrvima, svakodnevno nanijete smjesu ricinusovog ulja i vitamina A u svoje obrve. Poslije nekoliko sedmica primijetit ćete nevjerovatnu transformaciju vaših obrva.

Leighton Meester - New Face Of Biotherm Skincare (Vogue.com UK)

2. Naglasite oči
Da bi vaš izgled bio "širi", zakrivite svoje trepavice pomoću sprave za trepavice, a zatim ih prozirnite gelom. Možete ići dalje i staviti ekstenzije za trepavice. Oslobodite se tamnih krugova ispod očiju. Počnite preispitivanjem vaše ishrane. Tamni krugovi mogu biti posljedica nedostatka gvožđa ili vitamina B u vašem tijelu (jetra i crveno meso sadrže velike količine ovih). Odaberite kreme za oči sa efektom bijeljenja ili sa retinolom.

3. Izbijelite vaše zube
Sjajni osmijeh dodaje 100 poena bilo kojoj slici. Stoga, pobrinite se da vas ništa ne sprječava da izgledate privlačne. Koristite pastu za izbjeljivanje, posebno nakon pijenja kafe ili vina. Ali zapamtite da ga ne pretjerano upotrebljavate jer takva pasta za zube može biti prilično oštra. Ako su vam zubi prirodno sivi ili žuti, profesionalno ih pobijte.

Make up || invierno/fallwinter|| Gigi Hadid

4. Ne zaboravite na vaše usne
Ishrana, hidratacija i razumno piling nisu važni samo za vaše lice, već i za usne. Koristite balzam za usne koji se ponekad može zamijeniti maslinovim uljem ili bilo kojim drugim prirodnim uljima. Jednom nedjeljno masirajte usne mekom četkicom za zube ili prstima.

5. Obratite pažnju na vašu kosu
Tupe boje kose i frizura zaista nisu korisni za vaše lice bez makeupa. Izaberite jednostavne stilove kose i prirodne boje, jer bi drastičnije opcije bile neusklađene prirodnim izgledom. Redovno sijecite krajeve, koristite proizvode za zaštitu od toplote i ne prelazite sa stajlinga proizvoda. Kokosovo ulje može dodati sjaj vašoj kosi. Takođe pomaže u borbi protiv peruti, suhog i drugih problema.

Descubra e compartilhe as mais belas imagens de todo o mundo

6. Spavajte dovoljno
Pravi san (najmanje 7-9 sati) je od suštinskog značaja za održavanje kože u savršenom stanju i za dobro zdravlje uopšte. Idite u krevet do 23 sata, jer nakon ponoći tijelo počinje da proizvodi jedan od glavnih "lepotilnih hormona" - melatonin. 

Ne propustite