IMATE OSTATKE HLJEBA? NIPOŠTO IH NE BACAJTE! Napravite brz, jednostavan i nesvakidašnji doručak!
.
U našoj tradiciji je da svako domaćinstvo mora imati domaći hljeb u kući. Često se dešava da hljeba ostane i da se on osuši te praktično postane neupotrebljiv.
Ako su vam prženice dosadile, evo jednog recepta koji će vas sigurno oduševiti.
Sastojci:
-stari hljeb
-3 jaja
-3 kašike šećera
-1 vanilin šećer
-pola šolje mlijeka
-ulje i puter
-cimet
Priprema:
Hljeb isijecite na kockice. Jaja umutite sa mlijekom, kašikom šećera i kesicom vanilinog šećera.
Isjeckani hljeb umačite u umućeno jaje i takvog ga pržite na vrelom ulju, uz dodatak malo putera. Prženi hljeb uvaljajte u mješavinu jedne kašičice cimeta i dvije kašike šećera.