IMATE OSTATKE HLJEBA? NIPOŠTO IH NE BACAJTE! Napravite brz, jednostavan i nesvakidašnji doručak!

Praktična žena
IMATE OSTATKE HLJEBA? NIPOŠTO IH NE BACAJTE! Napravite brz, jednostavan i nesvakidašnji doručak!
.

U našoj tradiciji je da svako domaćinstvo mora imati domaći hljeb u kući. Često se dešava da hljeba ostane i da se on osuši te praktično postane neupotrebljiv.  

Use Day-Old Bread If Possible

Ako su vam prženice dosadile, evo jednog recepta koji će vas sigurno oduševiti. 

A traditional cob loaf. The perfect mopping up accompaniment for soups and meat and fish stews.

Sastojci:

-stari hljeb

-3 jaja

-3 kašike šećera

-1 vanilin šećer

-pola šolje mlijeka

-ulje i puter

-cimet

Related image

Priprema:

Hljeb isijecite na kockice. Jaja umutite sa mlijekom, kašikom šećera i kesicom vanilinog šećera.

Image result for stari hljeb na kockice

Isjeckani hljeb umačite u umućeno jaje i takvog ga pržite na vrelom ulju, uz dodatak malo putera. Prženi hljeb uvaljajte u mješavinu jedne kašičice cimeta i dvije kašike šećera.

Image result for stari hljeb na kockice

 

Ne propustite