Riješite se kamena u bubregu prirodnim putem za samo 6 dana!

Porodica i zdravlje
Riješite se kamena u bubregu prirodnim putem za samo 6 dana!
.

Kamen u bubregu je hronična bolest bubrega, gdje postoji kamenac u nekom dijelu bubrega: bubrežnoj čašici ili bubrežnoj karlicii.

Kamen nastaje polako, povećava se i deformiše šupljine u bubregu kroz koje protiče urin.

bubreg3

RECEPT ZA ČAJ KOJI OPORAVLJA ORGANIZAM: Šta sve liječi lovorov list?

Osnova stvaranja kamenca je velika gustina mokraće (mokraća sa malo vode), jer se u takvim uslovima neke supstance mogu taložiti i stvarati kamen.

Kamenci manji od 5mm zovu se pijesak. Tegobe kod kamena koji miruje u bubregu su povremen tup bol u slabinama, koji se može pogrešno protumačiti kao bol porijeklom od kičmenog stuba.

bubreg

Zapaljenje mokraćnih puteva izaziva najčešće ešerihija koli. Ako se u mokraći nađe neka druga bakterija ili gljivica, znači da je bolet postala još ozbiljnija; znači da je imunitet sluzokože mokraćnih puteva, a možda i imunitet celog organizma, ozbiljno narušen.
 
Kamen u bubregu se, pored infekcijom, može dalje komplikovati.
 
Može se pokrenuti, i ako je šiljat, na svom putu cepati sluzokožu bubrega, mokraćovoda, i mokraćne cijevi. Tada se bol iz slabinskog dijela premješta ka donjem stomaku. Urin je crvene boje jer je u njoj krv.

bubreg-bubrezi-bol-ledja

Faktori rizika: 

- nedovoljan unos vode

- naslijedni faktor - sklonost ka stvaranju kamenaca, posebno cistinskih

- česte infekcije bubrega

- stalno previše kisel urin (koja pogoduje stvaranju uratnih kamenaca) ili stalno bazni urin (pogoduje stvaranju fosfatnih kamenaca)

Uz pomoć ovog prostog recepta riješit ćete se pijeska u bubregu za 3-4 dana, a kamenje ćete izbaciti za 6 dana.

kamen-u-bubregu2

TREBA VAM:

– 100 ml soka od limuna

– 100 ml neprerađenog maslinovog ulja

– 100 ml piva

Pomiješajte sve sastojke u flaši i pijte svakog jutra po 50 ml smješe na prazan stomak. Nakon 3-4 dana, nećete više imati problema sa pjeskom u bubregu, a nakon šest dana će nestati i kamenje.

maslinovo

Probajte da primjenite ovaj recept jer nemate šta da izgubite. Svi sastojci su pristupačni i prirodni i nemaju nikakve neželjene efekte.

bubreg5

Ipak, u slučaju da vam je kamen u bubregu veći od 15 mm, nemojte pokušavati da primijenite ovu metodu jer izbacivanje tako velikog kamena može da ošteti vaš organizam pri prolasku kroz vaše organe.

Boja jezika otkriva od koje BOLESTI bolujete, ako je on OVAKAV hitno kod ljekara!

Ne propustite