BAKIN STARINSKI RECEPT: Najukusnija štrudla sa MAKOM

Praktična žena
BAKIN STARINSKI RECEPT: Najukusnija štrudla sa MAKOM
.

Nema dobrog zaslađenja dok ne zamiriše stara dobro poznata štrudla.

Mak Pirog (Poppy Seed Strudel) - Filled with a moist, sweet poppy seed paste, this rustic yeast-dough roulade is a comfort food eaten throughout Eastern and Central Europe.

Za tijesto će vam trebati:
-500 g brašna
-250 ml mlijeka
-30 g kvasca
-1 jaje
-1 žumance
-50 g šećera
-50 g otopljenog maslaca

Za fil:
-500 g maka
-200 g šećera
-1,5 šolja mlijeka

German Poppy Seed Strudel with Cinnamon Crumbles ° eat in my kitchenRelated image

Za premaz:
-1 jaje

Delicious looking poppy-seed sweet loaf. Must try this recipe.

Priprema:
U mlakom mlijeku razmutiti kvasac i šećer. Onda dodati ostale sastojke za tijesto i umijesiti. Ostaviti da odstoji 20-ak minuta. Onda podijeliti na 3 dijela. Za fil pomiješati mak i šećer. Mlijeko zagrijati skoro do vrenja. Dodavati u mak i šećer iz par puta. Ne sve od jednom i lijepo miješati. Tijesto razvući pa premazati filom i uviti u rolat. Zagrijati rernu na 200 stepeni. Pleh obložiti pek papirom ili premazati uljem, pa staviti štrudle. Premazati iz umućenim jajetom i staviti da se peku dok lijepo ne porumene.

Ne propustite