VRATITE vaše LICU MLADOST, SVJEŽINU i SJAJ: Evo kako da vaša koža ostane lijepa i tokom zime!

Praktična žena
VRATITE vaše LICU MLADOST, SVJEŽINU i SJAJ: Evo kako da vaša koža ostane lijepa i tokom zime!
.

Zima je godišnje doba kada smo prinuđeni da veći dio dana provedemo u zatvorenom prostoru uz centralno grijanje bez dovoljno kiseonika, što isušuje našu kožu. Koža zimi često izgleda umorno, sivo i dehidrirano. Kada koža lica počne da gubi elastičnost, oslabi joj tonus, počne da izgleda suho i umorno i prije pojave prvih bora, znak je da je došlo vrijeme za redovnu profesionalnu njegu kože. 

Image result for lice zima

Ovo je vrijeme kada se rade jače piling procedure. Kozmetičar će vam predložiti vrstu pilinga koji je najpotrebniji vašoj koži. Mogu se raditi: fitopiling koji sadrži morske i riječne alge, ovaj piling snažno detoksuje podkožno tkivo ubrzavajući njegov metabolizam, smanjuje lučenje sebuma i rješava problem nečiste i aknozne kože.

Related image

Takođe se mogu raditi piling voćnim kiselinama i hemijski piling. Sve ove piling metode izazivaju jako ljuštenje kože, ublažavaju fleke i sve nepravilnosti na koži , a imaju i vrlo jako regenerativno djelovanje. Poslije urađene serije, bilo koje od ovih vrsta pilinga, koža će zadržati svjež i blistav izgled, bez obzira na zimske uslove.

Related image

Pored piling tretmana, zima je doba pogodno za različite mezoterapijske procedure. Tretman dermapenom je odličan tretman za novi kolagen, duboku hidrataciju i ishranu kože. Ovim tretmanom se takođe mogu ublažiti ožiljci od akni, ukloniti fleke i smanjiti proširene pore. 

Related image

Ukoliko vam odgovara sasvim neinvazivna i komforna metoda, kozmetičar će vam predložiti dijamantsku mikrodermoabraziju za skidanje odumrlih ćelija i aparativnu mezoterapiju gde se aparativno ubacuju mezokokteli u dublje slojeve kože. Kokteli se uvijek biraju prema potrebi kože. Hijaluron odgovara svim tipovima i stanjima kože jer hidrira.

Related image

Zima je period kada se često radi i radiotalasni lifting. Radio talasi stimulišu produkciju novog kolagena kao i rekonstrukciju starog.

Related image

Ujedno se radiotalasima mogu ubacivati i mezokokteli. Pored svih ovih tretmana najneophodniji je osnovni higijenski tretman lica, jer samo čista koža, oslobođena začepljenih pora, komedona, akni i nečistoća koje blokiraju metabolizam kože, može izgledati lijepo, njegovano i blistavo.

Related image

Ne propustite