FRIZERI VAM SAVJETUJU: Ove zime su POTPUNI HIT frizure 80-ih godina!

Moda i ljepota
FRIZERI VAM SAVJETUJU: Ove zime su POTPUNI HIT frizure 80-ih godina!
.

S obzirom na to da nam uskoro dolazi i snijeg te da se sve više žena i muškaraca počinje brinuti na koji način mogu svoju kosu održati lijepom i zdravom, frizeri savjetuju čitateljkama i čitaocima portala kako zaštititi svoju kosu od nadolazećih minusa i koje su frizure ove zime u trendu.

Related image

"U modi su frizure iz 80-ih godina prošlog vijeka koje se uveliko nose u Londonu, Parizu, Madridu i širom SAD-a, ali pošto mi inače kasnimo za ostatkom svijeta kada je riječ o mnogim procesima, mislim kako će tek ove zime retro frizure doživjeti ekspanziju i kod nas.''

Related image

Frizeri ističu kako bi ljudi, bez obzira na godišnje doba, trebali koristiti profesionalne proizvode i maksimalno izbjegavati komercijalne preparate koji se mogu kupiti u većini trgovina zbog toga što su vrlo često agresivni i što mogu kosi donijeti više štete nego koristi. 

Image result for hair

Najveći problemi s kojima se žene susreću svake zime je naelektrisanje i isušenost kose. Kako bi se riješio taj problem, žene koje drže do ljepote i zdravlja svoje kose trebaju u odgovarajućim radnjama potražiti preparate koji smanjuju naelektrisanje i hidratiziraju tjeme. 

Image result for hair

Pošto se muškarci slabije farbaju, njihov najveći problem tokom zime je masna kosa. Možda nećete vjerovati, ali promjena temperature je ključna kada je riječ o masnim vlasima kose. Dakle, muškarci se trebaju redovno šišati i trebaju koristiti blage šampone kako bi se kosa što manje mastila.

Image result for masna kosa muskarci

Jedan od najozbiljnijih problema s kosom i kožom zimi jeste suh zrak. To se ne odnosi samo na grijane prostorije, nego i na vanjski zrak. Primjenjuje se sljedeće pravilo fizike: što je zrak hladniji, to je niža vlažnost zraka. Uz to je povećana sklonost za izvlačenje vlažnosti iz okoline. To možete provjeriti ako pogledate svoju beživotnu kosu i primijetite da vam je vlasište osjetljivije. Tu su još dva problema za kosu i vlasište tokom zime. Sa svakim nižim stepenom temperature lojne žlijezde smanjuju proizvodnju loja za 10%, dok posve ne prestanu na minus osam stepeni.

Image result for hair

Debele vunene kape također mogu biti neudobne za kosu i vlasište, što može dovesti do svrbeža.

Related image

Ukoliko želite imati zdravu i njegovanu kosu, ono što je neophodno jeste da vodite brigu o tome koje šampone koristite za kosu, da hranite kosu vitaminima, kao i redovno skraćujete vrhove kako bi vaša kosa bila zdrava i kako bi mogla rasti. Kada smo kod šampona, preporučuje se upotreba što blažih varijanti i maksimalno izbjegavanje agresivnih preparata. Lijepa kosa zaista traži pažnju i posvećenost.

Image result for hairstyles 80s and now

Image result for hairstyles 80s and now

Ne propustite