MUČI VAS GASTRITIS: Proći će vas ako IZMASIRATE ovaj DIO TIJELA!

Porodica i zdravlje
MUČI VAS GASTRITIS: Proći će vas ako IZMASIRATE ovaj DIO TIJELA!
.

Do upale sluzokože želuca može doći usljed neadekvatne ishrane, nesteroidnih lijekova protiv upala a nikako ne treba zanemariti ni uticaj stresa. On pojačava lučenje želudačne kiseline i time uzrokuje tegobe.

Related image

Postoji gastritis koji je uzrokovan atrofijom sluznice gdje nema stvaranja viška kiseline, ali ipak najveći uzrok gastritisa jeste helikobakter pilori bakterija. Oboljenje često ne daje nikakve simptome, a kada se oni ipak pojave, većina pacijenata, osim bola u trbuhu, gorušice i neprijatnog zadaha iz usta, osjeća odvratnost prema hrani ili sitost poslije samo nekoliko zalogaja. U težim slučajevima nagrižena sluzokoža želuca može i da prokrvari.

Related image

Što se tiče konvecionalne terapije ove bolesti, o njoj se zna dosta. Međutim, u poslednje vrijeme sve su popularniji prirodni lijekovi za liječenje gastritisa, pa vam predstavljamo neke od najefektnijih.

Image result for gastritis

Homeopatija

Homeopatski lijek pojačava odbrambene snage pacijenta i tako dovodi do izlječenja. Kod gastritisa homeopatski lijek onemogućava da helikobakterija, koja je uzročnik gastritisa, djeluje na sluzokožu želuca. Klasična medicina djeluje na bakteriju, ali ona može poslije određenog vremena ponovo da se razmnoži i uslovi gastritis.

Image result for homeopatija gastritis

Refleksologija

I tehnika refleksologije, masaže stopala, koja se sastoji se od blage i prijatne masaže precizno određenih tačaka na stopalima, ima blagotvorno dejstvo.

Image result for refleksologija gastritis

Kod gastritisa pažnja se fokusira na refleksne tačke stomaka s ciljem da se podstaknu mišićna aktivnost i proizvodnja želudačnih sokova, kao i da se reguliše mišićna kontrakcija.

Pošto i stres može biti jedan od uzroka bolova u predjelu stomaka, ova metoda je tu najefikasnija.

Bockanje iglicama pokazalo se kao veoma delotvorno.
Akupunktura može da djeluje na pravilnu funkciju želuca, direktno preko njegovih meridijana, praktično na sve njegove funkcije, kao i na psihosomatske uzroke koji su najčešći uzrok gastritisa.

Image result for bockanje iglicama gastritis

Japansko liječenje vodom

Japansko liječenje vodom daje rezultate kod mnogih oboljenja a posebno je djelotvorno kod gastritisa. Prema japanskoj metodi, liječenje vodom treba sprovoditi 10 dana: ujutru, prije pranja zubi, treba popiti četiri čaše po 160 mililitara vode, znači ukupno 640 mililitara. Nakon toga 45 minuta ne treba ništa ni jesti ni piti. Poslije toga treba doručkovati, pa naredna dva sata ne jesti ništa. Ova vrsta liječenja nema negativnih efekata i dobro je praktikovati je stalno kako bi se očuvali dobro zdravlje i kondicija.

Related image

Pritom nikada ne treba piti hladnu vodu, već isključivo vruću.

Ne propustite