UMJESTO SKUPOCJENIH KREMA ZA LICE, KORISTITE SODU BIKARBONU! Evo na koje sve načine je možete upotrebljavati u njezi tijela!

Moda i ljepota
UMJESTO SKUPOCJENIH KREMA ZA LICE, KORISTITE SODU BIKARBONU! Evo na koje sve načine je možete upotrebljavati u njezi tijela!
.
Soda bikarbona osim mnogobrojih dobrobiti u kulinarstvu i čišćenju doma, ima i u njezi našeg tijela i lica, a ovo su samo neke od njih.
 
Je li moguće da nam je cijelo ovo vrijeme, umjesto skupih krema, trebala soda bikarbona?
Akne se pojavljuju kada se pore na licu začepe zbog pretjerane proizvodnje ulja, a taj 'čep' u porama uzrokuje nakupljanje bakterija što rezultira nečistim licem.
Soda bikarbona često se pojavljuje kao saveznik u ljepoti, a otkrili smo kako je najbolje možete iskoristiti za lijepo lice. 
1
 
Kako koristiti sodu bikarbonu za akne? 
Soda, koja nam je vječno negdje u kuhinji, može spriječiti nastajanje akni, smanjiti bol, oticanje i crvenilo na licu zahvaljujući antiseptičkim i protuupalnim svojstvima koje ima. Međutim, ne smijemo je koristiti prečesto jer može previše 'ogoliti' lice od njegovih prirodnih ulja koja ga štite. 
Za najbolji je učinak potrebno koristiti male količine sode bikarbone i to na tjednoj bazi. 
2
 
Kako napraviti pripravke za kožu od sode bikarbone?
Ljudi najčešće koriste sodu bikarbonu u obliku maske za lice, pilinga ili sredstva za pranje lica. 
Maska za lice: za masku za lice potrebno je pomiješati dvije čajne žličice sode bikarbone, sredstva za pranje lica i malo tople vode. Te sastojke promiješajte dok ne postanu kao pasta. Nanesite na problematično područje i isperite nakon 15 minuta.
3
Piling: za piling vrijedi ista količina sastojaka i omjeri, ali smjesu odmah utrljajte u lice i posebno posvetite pažnju području s mnogo mitesera i prištića. Umasirajte smjesu tako da uđe u pore i dubinski očisti kožu. 
4
Sredstvo za pranje lica: ako želite nekoliko puta tjedno lice jednostavno ispirati sodom, dodajte je u svoj obični gel za čišćenje lica. Perite lice kao i uvijek i isperite sodu s mnogo tople vode. 
5
Soda bikarbona može isušiti kožu pa odmah nakon korištenja nanesite hidratantnu kremu kako bi izbjegli osjećaj zategnute kože i suhoću.
 
Opasnosti korištenja sode bikarbone za lice?
Naše lice ima prirodni ciklus proizvodnje ulja koja štite kožu. Njezina pH vrijednost otpilike varira od 4.5. do 5.5, a to znači da je pH naginje kiselosti. 
Soda bikarbona ima pH vrijednost 9 što je iznimno lužnato pa su neke opasnosti: 
preisušena koža
bore
intenzivnija pojava akni
iritacija i crvenilo
6

Ne propustite