NE TROŠITE NOVAC U SALONIMA: DEPILACIJA kod KUĆE NIKADA LAKŠA uz SAMO 4 SASTOJKA!

Moda i ljepota
NE TROŠITE NOVAC U SALONIMA: DEPILACIJA kod KUĆE NIKADA LAKŠA uz SAMO 4 SASTOJKA!
.

Uklanjanje dlačica na prirodan način je svjetlo na kraju tunela za svaku ženu. A kada saznate da vam za to trebaju samo 4 namirnice koje već imate kod kuće, oduševićete se.

Related image

Da bi depilacija bila uspješna više ne morate da uložite gomilu para i vremena. Dovoljno je da smućkate 4 magična sastojka, koja već imate u kući.

Depilacija tijela ponekad može da bude prava tragedija. U zavisnosti od metode, depilacije često mogu da budu bolne i da uzrokuju različite probleme sa kožom, kao što je urastanje dlačica.

Related image

Depiliranje kremama daje dobar rezultat, ali dlačice brzo rastu, a depiliranje električnim epilatorima uglavnom izaziva iritaciju i urasle dlačice.

Zbog toga najjednostavniji i najbezboljniji način jeste da se pozabavite sa sastojcima koje sigurno imate u kući, a to su susamovo ulje, kurkuma, brašno i so. Taj recept za uklanjanje neželjenih dlaka dolazi iz daleke Indije.

Sastojci:

- 3 kašike brašna;

- 2 kašike kurkume;

- kašika soli;

- pola kašike susamovog ulja.

Image result for kurkuma za depilaciju

Priprema:

- Svi sastojci se stave u posudu, dobro se promiješaju a zatim se nanose na kožu. Polako namažite, sačekajte 15 do 20 minuta da se osuši. Zatim isperite smjesu kružnim pokretima i toplom vodom. Obavezno osušite kožu.

Image result for depilacija

Postupak na početku ponavljajte tri puta sedmično, a kasnije kada vam se dlake razrijede moći ćete da se depilirate samo jednom sedmično.

Pomoću ove domaće kreme možete da uklanjate dlačice sa nogu, ruku, prepona, pazuha.

Image result for depilacija pazuha

Ne propustite