NA INAUGURACIJU U SARAJEVU SVI SU DOŠLI U PRATNJI SUPRUGA, OSIM DODIKA: Njega je pratila ova žena!

Bosna i Hercegovina
NA INAUGURACIJU U SARAJEVU SVI SU DOŠLI U PRATNJI SUPRUGA, OSIM DODIKA: Njega je pratila ova žena!
.

Novoizabrani članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Šefik Džaferović iz reda bošnjačkog naroda, Milorad Dodik iz reda srpskog naroda i Željko Komšić iz reda hrvatskog naroda – položili su u utorak zakletvu i preuzeli dužnost u naredne četiri godine, kao sedmi saziv državnog Predsjedništva.

clanovi

Inauguraciji su prisustvovale brojne ličnosti iz političkog života BiH, od ambasadora, do specijalnih gostiju. 

dodik1

KUSTURICA STIGAO U SARAJEVO NA DODIKOVU INAUGURACIJU U POZAJMLJENOM ODIJELU: "Ja sam njegov vječni savjetnik"

U zgradi Predsjedništva BiH bili su i najužiji članovi porodica Dodika, Džaferovića i Komšića, kao i odlazećeg člana Bakira Izetbegovića.

dodik7

U prvom redu na inauguraciji su sjedile Šefikova supruga Vildana Džaferović, Željkina Sabina Komšić, kao i Sebija Izetbegović, supruga već bivšeg člana Predsjedništva Bakira Izetbegovića. 

dodik3

dodik2

Ceremoniji su prisustvovali, također, i sin i kćerka Šefika Džaferovića. 

No, iz uže porodice Milorada Dodika bio njegov sin Igor, koji je sjedio u drugom redu, a do njega je bila kćerka Gorica. 

dodik5

dodik4

Dodikova supruga Snježana nije prisustvovala jučerašnoj ceremoniji, a po rasporedu sjedenja njen dolazak nije bio ni planiran.

dodik6

(Foto: N1) 

Zanimljiva je bila i odluka o pomenutom rasporedu sjedenja, gdje je ambasador Srbije smješten u posljednji red, dok su Predstavnici Rusije i SAD sjedili su jedan do drugog.

 

 

 

Ne propustite