NAUČNO DOKAZANO: Muzika pomaže u rješavanju razlomaka

Zanimljivosti
NAUČNO DOKAZANO:  Muzika pomaže u rješavanju razlomaka
.

Ako vidite da vaše dijete uči matematiku slušajući muziku, nemojte da ga grdite, već naprotiv - pohvalite ga. Naučnici sa kalifornijskog Univerziteta Irvin su posmatrali kako muzika utiče na mozak mališana i zaključili da im ona pomaže da savladaju dijeljenje, razlomke i proporcije. Ovaj podatak nije novost, ali se neuromuzikologija, naučna disciplina koja se bavi uticajem muzike na mozak, još uvijek nalazi u povoju.

Image result for muzika utice na mozak

Ipak, mnogi naučnici su već došli do otkrića da muzika trenira mozak za više nivoe razmišljanja. Stručnjaci sa Univerziteta Irvin su zaključili da ona podstiče i razvoj vremensko-prostornog rezonovanja, koje se koristi prilikom učenja viših formi matematike i nauke.

Image result for muzika utice na mozak djeteta

Zbog kompleksnih struktura koje se ponavljaju, ona razvija motorni sistem mozga, razvija čulo vida i sluha, jača koordinaciju, koncentraciju i pospješuje pamćenje. Naučnici su potvrdili i da studenti koji slušaju klasičnu muziku dok uče brže usvajaju i reprodukuju pročitane sadržaje od onih koji se bave naukom u tišini.

Image result for muzika utice na mozak djeteta

Ne propustite