OČISTITE SVOJU JETRU! Pomoću ovih preparata iz kućne radinosti preporodite ovaj vitalni organ vašeg ogranizma!

Zdrav život
OČISTITE SVOJU JETRU! Pomoću ovih preparata iz kućne radinosti preporodite ovaj vitalni organ vašeg ogranizma!
.

Jetra jedan od najvažnijih organa našeg organizma koji je neophodan za život i koji se zbog funkcije koju vrši u njemu nakuplja raznim toksinima, možemo očistiti pomoću prirodnih preparata.

Jetra proizvodi žuč i pomoću nje razgrađuje masnoće, te je važna za normalan rad probave i za opskrbu krvi nutrijentima iz crijeva. Jetra regulira strukturu krvi i osnovne biokemijske procese u tijelu, te je zadužena za regulaciju metabolizma i za proizvodnju i pohranu proteina u tijelu. Jetra neutralizira štetne tvari u tijelu.
Čišćenje jetre bi trebali napraviti nakon pročišćavanja probavnog trakta da izbjegnete gomilanje otrova u organizmu. Oprez: prije čišćenja jetre i žučnog mjehura provjerite da nemate kamenac u tim organima. Ako imate kamenac, ne preporuča se pročišćavati te organe. Dijabetes, akutni oblici internih oboljenja, prehlada, gripa i zarazne bolesti, pogoršanje kroničnih bolesti, opća slabost, stres, trudnoća i dojenje – sve su to stanja kod kojih također trebate izbjegavati pročišćavanje jetre.

Pripremite sok od 10 kg oprane, ali neoguljene crne rotkvice. Od toga ćete dobiti otprilike 3 l soka. Pospremite sok u frižider.
Pomiješajte vlakna koja su ostala nakon pravljenja soka sa šećerom (500 g šećera za 1 kg vlakana) ili sa medom (300 g meda za svaki kg) i spremite na toplo mjesto. Uzmite po 1 čajnu žlicu soka sat vremena nakon svakog obroka.

1

Postepeno povećavajte dozu sve do pola čaše (1 dcl). Pročišćavanje će u pravilu proći glatko i lagano. Ako osjetite nelagodu, stavite topli oblog na područje gdje je jetra. Kad popijete sav sok počnite dodavati u jelo vlakna od rotkve koja ste pripremili ranije i to 2-3 žlice po obroku. Ovaj pripravak vam neće samo pročistiti jetru, već će vam ojačati srce i pluća. Za vrijeme procesa čišćenja jetre izbjegavajte masnu i ljutu hranu.

2

Narežite 3 komada oprane neoguljene cikle na komadiće i stavite ih u staklenku od 3 litre. Dodajte 3 žlice pšeničnog brašna i 500 g šećera. Staklenku stavite na tamno mjestu i držite 2 dana na sobnoj temperaturi. Nakon toga dodajte 700 g grožđica, 4 šalice šećera i pola šalice vode, te pustite da odstoji tjedan dana, s tim da svaki dan promiješate smjesu.

3

Procijedite smjesu nakon 7 dana. Dobit ćete oko 1 l soka. Uzimajte 1 žlicu soka 3 puta dnevno 30 minuta prije jela. Kad ste potrošili sav sok napravite pauzu od 3 mjeseca. Nakon pauze ponovite čitav ovaj proces sa tromjesečnom pauzom još dva puta. To bi trebalo biti dovoljno da se jetra u cijelosti pročisti.

4

Čišćenje jetre uz pomoć ljekovitog bilja je duže, ali manje intenzivno. 

Pomiješajte jednake količine poljske preslice (ćaporak), kukuruzne svile (kose) i cvjetova nevena. Prokuhajte 1 žlicu mješavine dvije minute u 2 šalice kipuće vode i ostavite potopljeno 30- 40 minuta. Tada procijedite i popijte pola čaše 3 puta dnevno nakon svakog obroka. Nastavite 3 tjedna, zatim uzmite jedan tjedan pauzu, pa ponovite još jedan tjedan.

7

Slijedeća metoda je dobra za ljude sa ranim stadijem hepatitisa. Pomiješajte jednake količine žutikinih boba, brezinog lišća, pelina i stolisnika. Stavite 1 žlicu mješavine u 1 šalicu kipuće vode i pustite da odstoji 30 minuta. Popijte 1 šalicu ujutro i navečer.

Pomiješajte 3 dijela troskota, 1 dio cvjetova kamilice, 2 dijela drijena, 4 dijela kantariona i 4 dijela smilja. Stavite 4 žlice mješavine u 1 l hladne vode i ostavite preko noći. Ujutro prokuhajte 5-10 minuta i kad se ohladi procijedite. Prvu čašu popijte ujutro na prazan želudac, a ostatak razdijelite na 4 dijela i popijte 1 sat nakon svakog jela. Popijte 1 šalice soka od bundeve svako jutro.

6

U 1 šalicu ohlađene prokuhane vode dodajte malo meda i nekoliko kapi limunovog soka. Popijte navečer prije spavanja.

Žučni mjehur i žučni kamenac:

Narežite 2 grejpfruta sa korom na male komade, stavite u 1,5 litara vode i ostavite da odstoji preko noći, a zatim procijedite. Popijte šalicu ujutro prije doručka.

Popijte pola žlice maslinovog ulja 30 minuta prije jela. Tretman traje 2-3 tjedna.

5

Ne propustite