Ovo će vas osloboditi štucanja za jedan minut, PROVJEREN TRIK KOJI STVARNO DJELUJE

Zanimljivosti
Ovo će vas osloboditi štucanja za jedan minut, PROVJEREN TRIK KOJI STVARNO DJELUJE
.

Štucanje je posljedica nekontroliranoga grčenja dijafragme, sloja mišića koji odvaja prsnu šupljinu od trbuha, a osim navedenih okidača, to mogu još biti i pušenje ili hladno piće uz topao obrok. Bezopasno je ako traje manje od sat vremena, no ako se ponavlja danima ili sedmicama moglo bi biti simptom upale pluća, bolesti bubrega, jednjaka, gastritisa...

No u tom je slučaju najbolje savjetovati se s liječnikom. 

d6

Sigurno ste probali mnogo načina kako bi se oslobodili neprijatnog osjećaja kao što je štucanje.

Ovaj trik je 100% efikasan i momentalno vas oslobađa neprijatnosti.


 d3
Zašto dolazi do štucanja?

d

Razloga je mnogo: štucanje može da se javi zbog prekomjernog hlađenja ili istezanja želuca, kao i zbog iritacije vagusnog nerva (ako ste na brzinu progutali hranu, ako ste se uplašili, pa oštro udahnuli vazduh ili ako ste jednostavno bili u neudobnom položaju).

Kod normalnog disanja epiglotis se otvara za disajne puteve i vazduh u pluća ulazi neometano. Ali za vrijeme štucanja naša dijafragma počinje grčevito da se skraćuje, a epiglotis zatvara disajni put i tako je udisanje praćeno kratkim gušenjem. Karakterističan zvuk potiče od iznenadnog zatvaranja grkljana.

Kako se osloboditi štucanja?

df

Tajna je jednostavna: Treba popiti vodu tako da želudac bude u višem položaju od glave. Voda bi trebalo da ide ezofagusom nagore i tek onda da dođe do želuca.

Da biste to uradili uzmite vodu u usta (ili nalijte u čašu, kako vam je zgodnije), savijte se glavom nadole i pažljivo napravite nekoliko malih gutljaja. Štucanje prestaje u roku od nekoliko sekundi.

Prebrzo jedenje, pijenje vruće tekućine, začinjena hrana, iznenadna uzbuđenja, ali i nagle promjene temperature samo su neki od mogućih uzroka štucavice. 

Štucanje je posljedica nekontroliranoga grčenja dijafragme, sloja mišića koji odvaja prsnu šupljinu od trbuha, a osim navedenih okidača, to mogu još biti i pušenje ili hladno piće uz topao obrok. Bezopasno je ako traje manje od sat vremena, no ako se ponavlja danima ili tjednima, moglo bi biti simptom upale pluća, bolesti bubrega, jednjaka, gastritisa... No u tom je slučaju najbolje savjetovati se s liječnikom. 

ssa

A da biste spriječili štucanje koje traje samo nekoliko minuta, pripazite da jedete i pijete sporije, no postoje i brojni trikovi kojima ga vrlo brzo možete zaustaviti. Među najuobičajenijima je taj da lagano nagnete glavu unatrag, suspregnete dah, brojite do deset i izdahnete. Zadržavanje ugljičnog dioksida opustit će dijafragmu i zaustaviti štucanje. Isti ćete učinak postići i ako začepite uši na 20-30 sekundi ili pritisnete prstima mekano područje iza ušne resice.

s

A kad nitko ne gleda, možete i isplaziti jezik. Ova metoda omogućuje lakši protok daha, a ujedno i zaustavlja štucavicu. 

Dišite u ruke na ustima i nosu
Pokrijte usta i nos rukama te nastavite normalno disati idućih nekoliko sekundi. To će povećati količinu ugljičnog dioksida u krvotoku, tijelo će postati zaokupljeno oslobađanjem od njega i zaboraviti na štucanje. 

d5

Jako pritisnite dlan ili palac
Palcem jedne ruke pritisnite dlan druge - što jače, to bolje. Možete i pritisnuti vrh lijevog palca desnim kažiprstom te tako držati 30-ak sekundi. Takav blagi bol odvratit će pozornost živčanog sustava od štucavice. 

Začepite uši i pijte na slamku

d7
Uzmite devet ili deset brzih, uzastopnih gutljaja vode. Još će učinkovitije biti ako začepite uši i to isto radite preko slamke. A umjesto da začepite uši, pritom možete i pritisnuti mjesto gdje se spajaju linija čeljusti i vrat, iza ušiju. 

Sišite kockicu leda ili šećera
Učinkovit “lijek” protiv štucavice je i sisanje kockice leda. U popularne metode ubraja se i rastapanje kockice šećera u ustima. Ako vam je to preslatko, isto napravite s komadićem đumbira ili kriškom svježeg limuna.

I strah ga zaustavlja
Uporno štucanje zaustavit ćete i uz pomoć prijatelja, pod uvjetom da vas lagano prestraše. Bilo kakvo skretanje pozornosti sa štucanja, odnosno mijenjanja ciklusa disanja pomaže da ono prestane. 

STOMAK JOJ JE BIO TAKO VELIK, DA SU SVI MISLILI DA JE TRUDNA: Probala je ovaj čudesni recept od samo tri sastojka i prepolovila se!

Ne propustite