NEĆETE PROĆI NEZAPAŽENO, ZBOG OVOGA ĆE SE SVI OKRETATI ZA VAMA!

Zanimljivosti
NEĆETE PROĆI NEZAPAŽENO, ZBOG OVOGA ĆE SE SVI OKRETATI ZA VAMA!
.

Savršeno izvajana pozadina je san mnogih devojaka, ali znate kako kažu “no pain no gain” pa ćete za odličnu pozadinu morati malo da se pomučite i preznojite.

Related image

Postoji nekoliko odličnih vježbi koje će vam pomoći da izgledate odlično i budete zadovoljne vašom pozadinom, a odlična stvar je što vam za te vježbe ne treba teretana već ih možete izvoditi i kod kuće.

Image result for zgodno tijelo vjezbanje

Podizanje kukova iz poze leptir
Za ovu vježbu ne trebaju vam nikakvi rekviziti. Lezite na pod, zauzmite nogama pozu leptira i podižite karlicu. Stegnite mišiće zadnjice i ponovite vježbu u par serija.

Related image

Podizanje kukova
Ova vježba slična je mostu, samo što su vam noge podignute na klupu za vježbanje ili krevet. Možete da se koristite i stolicom i da radite ovu vježbu sa dvije ili samo jednom nogom ako ste u boljoj formi.

Image result for vjezba podizanje kukova

Kvadriped uz pomoć trake
Za ovu vježbu idealno bi bilo da imate traku za vježbanje, ali ukoliko je nemate možete da radite i samo sa svojom težinom. Pazite da vam leđa budu prava, a stopalo koje podižete paralelno sa plafonom.

Related image

Podizanje noge u stranu
Ovo je omiljena vježba mnogih na Instagramu, a pomaže da se zategnu mišići butina i zadnjice. Podignite ispruženu nogu sa strane i radite ovu vježbu na podu, krevetu ili klupi u teretani. Kada malo napredujete u ovoj vježbi, možete da dodate i opterećenje u vidu trake ili tegova za noge.

Image result for podizanje noge u stranu vjezba

Bugarski čučanj
Ova vježba aktivira kvadriceps i ojačava vašu ravnotežu i mišiće gluteusa. Vježbu možete da izvodite uz pomoć klupe, stolice ili kreveta. Ponavlajjte vježbu u nekoliko serija i osjetite kako vam se gluteus zateže.

Image result for bugarski cucanj vjezba

Ne propustite